China pune accent pe centralele electrice pe baza de carbune mai putin poluante

Ritmul frenetic in care China construieste centrale electrice pe baza de carbune a ingrijorat intreaga lume, din cauza efectelor nocive pe care le au asupra mediului. In prezent, China foloseste mai mult carbune decat Europa, SUA si Japonia impreuna. Dar ceva se uita: in ultimii doi ani, China a devenit principalul constructor de centrale electrice pe baza de carbune care polueaza mai putin. Chiar daca ideea de “carbune curat” este complet gresita, chiar si cea mai eficienta centrala electrica pe baza de carbune emitand de doua ori mai mult CO2 decat una standard pe baza de gaze naturale, diferenta semnificativa de eficienta inseamna ca nu doar numarul centralelor conteaza.

In timp ce in Statele Unite inca se dezbate oportunitatea construirii unei centrale electrice pe baza de carbune mai eficienta, care foloseste abur extrem de fierbinte, China construieste cate una in fiecare luna. In plus, o hotarare recenta cere companiilor sa inchida cate o centrala veche, ineficienta, pentru fiecare centrala noua pe care o pornesc. Totusi, doar aproximativ 60% din noile centrale folosesc cea mai noua si eficienta tehnologie.

Chiar daca se va baza in continuare in principal pe carbune, care-i ofera 80% din necesarul energetic, China si-a dublat capacitatea de generare a energiei eoliene in fiecare din ultimii patru ani si construieste mai multe centrale atomoelectrice decat tot restul lumii.

Sursa: The New York Times

Sursa: Infomediu Europa

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,167FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente