Se reduc investitiile in energia eoliana

0
441
Se reduc investi?iile în energia eolian?
Se reduc investiţiile în energia eoliană
Se reduc investitiile in energia eoliana
Se reduc investitiile in energia eoliana

Investitiile in energia eoliana au inceput sa franeze in Dobrogea. Principala cauza o reprezinta retragerea sprijinului financiar al Guvernului, prin acordarea certificatelor verzi.

Directorului Agentiei de Protectie a Mediului Tulcea, Liliana Marinescu, sustine ca in ultimele luni ale acestui an, numarul solicitarilor pentru obtinerea aprobarilor necesare a scazut foarte mult.

„Pana anul acesta au fost cereri si a fost o activitate intensa in ceea ce priveste parcurile eoliene din zona Dobrogea. Acum lucrurile nu mai stau asa, aceasta pentru ca nu se mai acorda certificate verzi. Retragererea acestui sprijin i-a afectat destul de mult pe investitori si, in acest moment, cei care vor sa investeasca in parcuri eoliene sunt in dubiu. Nu este sigur ca Guvernul va mai acorda aceste certificate verzi si ei inca asteapta”, a declarat directorul APM Tulcea, citat de obiectivtulcea.ro.

Liliana Marinescu a precizat ca exista inca solicitari pentru obtinerea avizelor de mediu pentru parcurile fotovoltaice, zonele vizate de investitori fiind Mihail Kogalniceanu si Baia.

„Au fost mai multe solicitari pe partea de parcuri fotovoltaice, cele mai de actualitate zone fiind Mihail Kogalniceanu si Baia. Aici avem cele mai multe solicitari pentru instalarea unor panouri solare. Sistemul de finantare, prin certificate verzi, a fost acelasi ca si in cazul eolienelor, insa ei investesc si acum pentru ca investitia nu este atat de mare ca in cazul eolienelor si procedura nu este atat de complexa, iar conditiile nu sunt atat de severe ca in cazul parcurilor eoliene”, a mai spus Liliana Marinescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.