Se va tripla pretul gazelor naturale?

Facturarea gazului in unitati de energie, pe care o va introduce Distrigaz Sud, poate tripla factura la energia electrica, potrivit unui articol publicat de Academia Catavencu.

Compania contrazice insa aceasta afirmatie. Decizia de a trece in viitor pe factura echivalentul gazului consumat in kilowati/ora va determina o majorare a pretului la gaze, deoarece 1 metru cub de gaz este 1 leu, iar un kilowatt/ora este, in medie, 0,3 lei.

Avand in vedere ca un metru cub de gaz echivaleaza cu 10,6 kilowati/ora, rezulta ca vom plati mai mult pe gaz deoarece va fi calculat la pretul energiei electrice, afirma publicatia citata. In replica, Distrigaz Sud ne-a informat ca se va proceda doar la o modificare a unitatii de masurare a gazului: din metri cubi in kilowati/ora.

“Informatiile sunt eronate. Schimbarea modalitatii de facturare nu implica cresterea preturilor, ci vrem ca pretul la gaz sa nu mai fie acelasi oricare ar fi calitatea lui”, ne-au spus reprezentantii Distrigaz Sud. Astfel, pentru o cantitate de gaz identica, consumatorii dintr-o zona a tarii unde gazul are o valoare energetica mai mica vor plati mai putin, iar cei dintr-o zona in care valoarea energetica este mai mare vor plati mai mult. Modificarea urmeaza o directiva a UE.

Sursa: Evenimentul Zilei

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,150FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente