Secretarul pe probleme de mediu din Massachusetts, despre eficienta energetica

0
487

„Ar fi mult mai ieftin pentru noi sa intampinam nevoile de energie printr-un management eficient al acesteia, decat prin construirea unor noi centrale energetice”, a declarat pentru Worcester Business Journal noul secretar pe probleme de mediu din Massachusetts, Ian Bowles.

Preturile la energie au crescut foarte mult in statul american, motiv pentru care ministrul Bowles a vorbit despre cum pot companiile sa-si reduca costurile pentru energie, in contextul actualului sistem. „Majoritatea companiilor au destule optiuni pentru a raspunde cererii lor de energie. Exista multe tehnologii pe care investitorii le pot folosi pentru a-si reduce facturile la energie. Noi am mostenit un sistem care garanteaza preturi mari prin propria-i natura. Multi bani raman nefolositi pentru ca nu reusim sau nu vrem sa investim in toate sistemele de eficientizare a energiei”, a spus Bowles.

In opinia sa, sunt multe lucruri pe care companiile le-ar putea face pentru a scadea costurile energiei. In primul rand, ei pot obtine un audit gratuit de la furnizorul lor public de electricitate: „Este gratuit si il poti face si maine. Majoritatea organizatiilor obtin scaderi substantiale ale cantitatii de energie consumate prin lucruri foarte simple ca inlocuirea corpurilor de iluminat. Un bec fluorescent consuma un sfert din cantitatea de energie pe care o consuma un bec incandescent, de exemplu. In al doilea rand, auditurile de energie pot sa analizeze, de asemenea, pierderile de energie din urma proceselor de incalzire si racire. Multe companii au irosit caldura pe care nu au folosit-o.”

Sursa: Green Report

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.