Sefii Agentiei pentru Protectia Mediului mai spera in reluarea Programului “Casa Verde”

Sefii Agentiei pentru Protectia Mediului mai spera in reluarea Programului “Casa Verde”

Sefii Agentiei pentru Protectia Mediului mai spera in reluarea Programului “Casa Verde”, de care sunt interesati sute de botosaneni. Inca de anul trecut, cateva sute de dosare sunt in asteptare, programul fiind suspendat din lipsa fondurilor.

Din 482 de dosare, doar 80 depuse de botosaneni au fost evaluate si aprobate. „Este posibil ca pana la finele anului sa fie reluata derularea programului. Este o speranta, pentru ca nu avem informatii in acest sens. Noi asteptam. A fost o perioada in care veneau zilnic persoane din judet sa ne intrebe de soarta dosarelor depuse, dar acum s-a asternut linistea. Vor fi anuntati cu promptitudine cand va fi reluata derularea programului, daca va fi o noua sesiune de depunere a dosarelor”, a declarat Dana Boariu, directorul APM Botosani.

Patru luni fara nicio veste de la Administratia Fondului de Mediu

Cam 1 din sase dosare a ajuns la evaluare, insa lipsa fondurilor face ca programul sa stagneze.

Bugetul total alocat pentru acest program in ultima editie a fost de 100 de milioane de lei. Reprezentantii Agentiei pentru Protectia Mediului Botosani le dadeau anul trecut sperante celor care au depus dosare, anuntand ca, avand in vedere ca numarul mare de cereri care depasea alocarea financiara initiala acordata judetului, Administratia Fondului de Mediu (AFM) lua in calcul suplimentarea bugetului programului.
„A fost un adevarat succes programul la Botosani, in a doua editie”, anuntau reprezentantii APM.
Intr-o luna si jumatate s-au depus aproape 500 de dosare, pentru finantari nerambursabile de 6.000 de lei in vederea instalarii de panouri solare sau centrale termice pe baza de brichete sau peleti. Aproximativ 400 de dosare sunt si acum in asteptarea evaluarii.
In luna aprilie, Administratia Fondului pentru Mediu a publicat ultima lista cu dosarele aprobate si cele respinse in cadrul programului. Cei care au depus dosarele sunt interesati daca au primit sau nu aprobarea in urma evaluarii pentru ca nu pot face achizitia panourilor sau a centralelor inainte de aprobarea dosarelor.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente