Amintiri de pe poteca dintre frunzele de piatra ale Rezervatiei Fosilifere Chiuzbaia

Amintiri de pe poteca dintre frunzele de piatra ale Rezervatiei Fosilifere Chiuzbaia

O expozitie cu fotografii si desene care ilustreaza etapele realizarii potecii tematice ”Pasi printre frunzele de pe vremea vulcanilor” din Rezervatia Fosilifera Chiuzbaia a fost deschisa azi, 13 septembrie. Lucrarile au fost realizate de cei care au amenajat poteca dar si de cei care au vizitat-o, in mare parte elevi de la colegiile baimarene implicate in proiectul Clubului de Speologie “Montana” Baia Mare. 

Expozitia “Amintiri de pe poteca dintre frunzele de piatra” din sediul Fundatiei Judetene Pentru Tineret Maramures face parte din proiectul ”Ariile protejate – comori de langa noi”, derulat pe o perioada de cinci luni.

“Proiectul a fost compuns din mai multe etape. Intr-o prima etapa am avut un concurs intre elevii de la Colegiul Economic «Nicolae Titulescu» si Colegiul National «Mihai Eminescu» pe teme de protectia mediului, arii protejate din Maramures si Romania, iar apoi elevii au participat inclusiv la realizarea potecii. Expozitia va fi urmata de popularizarea si prezentarea proiectului in toate scolile din Baia Mare si Baia Sprie”, a spus Alexandru Muresan, coordonatorul proiectului.

Activitatiile din cadrul proiectului au avut priza la liceeni participanti. “Mie imi place sa ies in natura si am apreciat foarte multe munca depusa de voluntari. Panourile cu informatii sunt chiar foarte utile, la fel si marcajele de teren. Traseul chiar nu e dificil si oricine poate sa-l parcurga”, a declarat Cristiana Tibil, eleva la Colegiul “Mihai Eminescu” Baia Mare.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente