Seful Politiei Salonta, trimis in judecata pentru braconaj

0
461
?eful Poli?iei Salonta, comisarul ?ef Alexandru Roxin, trimis în judecat? pentru braconaj
Şeful Poliţiei Salonta, comisarul şef Alexandru Roxin, trimis în judecată pentru braconaj
Seful Politiei Salonta, comisarul sef Alexandru Roxin, trimis in judecata pentru braconaj
Seful Politiei Salonta, comisarul sef Alexandru Roxin, trimis in judecata pentru braconaj

Comisarul sef Alexandru Roxin, seful Politiei Salonta, a fost trimis in judecata de Parchetul Curtii de Apel Oradea sub invinuirea de braconaj, fiind acuzat ca la inceputul anului trecut, pe 5 februarie, impreuna cu alti patru prieteni, ar fi impuscat ilegal un cerb, fara autorizatie de vanatoare, pe domeniul Pausa, administrat de Asociatia de Vanatoare Cervus Elaphus.

Potrivit procurorilor, cei cinci barbati au fost descoperiti si fotografiati de paznicii domeniului dupa o urmarire cu masinile, la finalul careia autovehiculul braconierilor s-a defectat. Paznicii au gasit si animalul ucis, ingropat in zapada in apropierea vehiculului. Suspectii ar fi refuzat sa se legitimeze si au plecat pe jos de la locul intamplarii, insa ancheta penala a stabilit identitatea acestora.

Cerbul impuscat a fost evaluat la 12.000 euro, prejudiciu imputat celor cinci persoane acuzate de braconaj, care insa neaga acuzatiile. Invinuitii sustin ca animalul impuscat nu era un cerb matur, pentru care era impusa prohibitie, ci doar vitel, pentru care exista autorizatie de vanatoare emisa de administratorii fondului Pausa unde, de altfel, spun ei, ar fi fost impuscat.

In ceea ce il priveste, comisarul sef Roxin a negat ca s-ar fi numarat printre persoanele surprinse si fotografiate de paznicii domeniului, ofiterul recunoscand doar ca a participat la partida de vanatoare legala.

Roxin a fost retinut in luna iulie a anului trecut, iar procurorii au cerut un mandat de arestare impotriva sa, pentru „comportament sfidator” in timpul cercetarilor si pentru ca ar fi incercat sa zadarniceasca ancheta, prezentandu-se cu barba la expertiza fotografica de la Timisoara care urma sa stabileasca daca el este cel ce apare in pozele facute de paznici. De asemenea, ofiterul s-a prezentat la laboratorul criminalistic de la Timisoara doar dus cu mandat de colegii sai politisti, si s-a opus recunoasterii in grup pe care urmau s-o faca paznicii fondului de vanatoare.

Curtea de Apel a respins insa solicitarea procurorilor, ca neintemeiata si nelegala, apreciind ca acestia nu au respectat procedura penala deoarece, dupa retinerea ofiterului si inainte de intocmirea cererii de arestare, nu l-au audiat. In plus, judecatorii chemati sa il aresteze pe Roxin au apreciat ca acuzatiile aduse ofiterului nu au fost probate, declaratiile din dosar fiind contradictorii, iar acuzarea neintarita de probe concludente.

Comisarul sef Alexandru Roxin a refuzat sa faca vreun comentariu, pana dupa solutionarea cazului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.