Seminar de educatie pentru mediu, la sediul Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii

Seminar de educatie pentru mediu, la sediul Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii

In aceste zile se desfasoara la sediul Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii seminarul „Education for Sustainable Development with digital media”, organizat in cadrul proiectului NaviNatur „Descopera si prezinta durabilitatea de o maniera transnationala si prin noi modalitati: Educatie pentru o dezvoltare durabila in cadrul unui program de schimb de elevi prin vizite educationale GPS intre scoli din Romania si Germania” .

Potrivit ARBDD, proiectul NaviNatur isi propune sa abordeze tematica dezvoltarii durabile cu accent pe Rezervatiile Naturale dintr-o perspectiva ce presupune un parteneriat transnational si utilizarea unor metode moderne de comunicare si educare.

Proiectul este coordonat de Centrul pentru Educatie de Mediu (SCHUBZ) din Luneburg, Germania, este finantat de Deutsche Bundesstiftung Umwelt DBU si implica activitati in parteneriat cu Universitatea Leuphana Luneburg, Universitatea Bucuresti, Autoritatea Rezervatiei Biosferei Saxoniei de Jos „Luncile Vaii Fluviului Elba” si Rezervatia Biosferei Schaalsee. Parteneri in proiect din Romania sunt: Liceul Teoretic „Joseph Haltrich” Sighisoara, Scoala cu clasele I-VIII Sf. Gheorghe si Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.

„Proiectul pune accent pe ideea-cheie a educatiei pentru dezvoltare durabila cu raportare la situatia speciala data de scolile model participante la proiect care vor deveni repere pentru predarea metodologica in Romania si Germania. La finalul proiectului materialele rezultate vor fi incluse intr-un manual conceput pentru initierea si implementarea unor viitoare parteneriate intre scoli Est si Vest Europene cu accent pe dezvoltarea durabila”, se precizeaza in comunicatul ARBDD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *