Semnal de alarma asupra cantitatii de astfel de deseuri in continua crestere pe continentul african

Colectare de deseuri electrice si electrocasnice la Arad
Semnal de alarma asupra cantitatii de astfel de deseuri in continua crestere pe continentul african

Peste cativa ani, deseurile electronice vor fi mai numeroase in Africa decat in Europa. Un studiu recent trage un semnal de alarma asupra cantitatii de astfel de deseuri in continua crestere pe continentul african, informeaza sambata site-ul MaxiSciences.

Studiul, realizat in cadrul programului de aplicare in Africa a conventiei de la Basel, ‘arata ca Africa va produce mai multe deseuri electronice decat Europa in 2017’, a declarat Katharina Kummer Peiry, secretar executiv al Conventiei de la Basel din 1989 privind controlul transportului peste frontiere al deseurilor periculoase si al eliminarii acestora, cu ocazia unei conferinte de presa la Nairobi.

Declaratia a fost facuta cu ocazia unui colocviu despre gestionarea deseurilor electronice pe continent, organizat la sediul Programului Natiunilor Unite pentru Mediu (PNUE) din Nairobi. Marirea cantitatii de astfel de deseuri se datoreaza ‘cresterii demografice’ si unei rate de patrundere a acestor produse din ce in ce mai mare. ‘Un numar tot mai mare de persoane au acces la aceste produse in Africa’, a relevat Miranda Amachree, de la Agentia nationala din Nigeria care se ocupa de aplicarea normelor si regulilor legate de protectia mediului.

Raportul citat la acest colocviu arata ca se observa o crestere spectaculoasa, de zece ori mai mare in cursul ultimilor zece ani, a utilizarii echipamentelor electrice si electronice, in special a calculatoarelor si a telefoanelor mobile.

Se impun eforturi importante pentru gestionarea acestei cresteri a deseurilor electronice. ‘Africa va trebui sa aplice o reciclare mult mai atenta pentru a se asigura ca metalele pretioase sunt extrase asa cum trebuie, de exemplu, din telefoanele mobile’, a declarat Kummer Peiry. S-ar putea chiar profita de pe urma reciclarii acestor deseuri, prin vanzarea acestor metale. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *