Semnal de alarma si asupra efectelor pe care radiatiile de la retelele Wi-Fi le-ar putea avea asupra corpului uman

Copacii din zonele urbane sunt expusi radiatiilor emise de retelele wireless

Copacii din zonele urbane sunt expusi radiatiilor emise de retelele wireless

Arborii, atacati pana acum de diversi daunatori sau de angajati ai administratiilor locale care vor sa-i taie, au un nou inamic.

Cercetatorii olandezi spun ca retelele wireless, care ne permit sa ne citim e-mailurile pe telefonul mobil, ar putea dauna grav copacilor. Ei au observat ca niste frasini plantati in apropierea unui router wireless isi pierdeau frunzele si rasina le iesea prin scoarta, scrie „The Daily Mail”. Cercetarea trage un semnal de alarma si asupra efectelor pe care radiatiile de la retelele Wi-Fi le-ar putea avea asupra corpului uman. Autoritatile locale din Alphen aan den Rijn, din vestul Olandei, au comandat studiul in urma cu cinci ani, dupa ce oficialii au descoperit anomalii inexplicabile la cativa copaci din oras.

Cercetatorii au studiat 20 de frasini si i-au expus radiatiilor de diverse tipuri si frecvente timp de trei luni. Frunzele arborilor aflati cel mai aproape de sursa radiatiilor s-au decolorat, pentru ca le-a fost distrusa epiderma superioara si cea inferioara, iar pana la finalul sudiului, parti intregi din frunze s-au uscat.

Aproape 70% din copacii din orasele olandeze au simptome similare, comparat cu doar 10%, in urma cu cinci ani, mai arata cercetatorii. Autorii cercetarii care nu a fost inca publicata spun insa ca au nevoie de studii suplimentare pentru a confirma daca intr-adevar retelele Wi-Fi sunt de vina pentru boala copacilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *