ONG-urile trag un semnal de alarma. In ce s-ar putea transforma Parcul Tineretului sau Parcul Izvor?

ONG-urile trag un semnal de alarma. In ce s-ar putea transforma Parcul Tineretului sau Parcul Izvor?
ONG-urile trag un semnal de alarma. In ce s-ar putea transforma Parcul Tineretului sau Parcul Izvor?

Liber la constructii pe spatiile verzi? O comisie din Camera Deputatilor urmeaza sa discute marti un proiect ce modifica legea spatiilor verzi, acuza Coalitia pentru Mediu. Mai multe ONG-uri ies duminica in strada.

Reprezentantii a 74 de ONG-uri au anuntat ca duminica, la ora 16, in Piata Universitatii, in zona statuilor, va fi organizat un protest.

Marti, cand proiectul legislativ va fi discutat de Comisia de administratie publica din Camera Deputatilor va fi organizata alta actiune in fata Parlamentului.

ONG-urile din Coalitia pentru Mediu protesteaza fata de un proiect de modificare a Legii 24/2007 a spatiilor verzi, ce prevede posibilitatea de a se construi pe 85% din suprafetele spatiilor verzi retrocedate.

ONG-urile se tem ca daca modificarea legii va fi facuta, numai in Bucuresti ar fi afectate peste 300 de hectare de spatii verzi, retrocedate sau in curs de retrocedare in mai multe parcuri si anume: Parcul Tineretului – 22 hectare + 4 rezerva de retrocedare, Parcul IOR- 12 hectare (jumatate din parc), Baza Spartac- 8 hectare, Parcul Plumbuita – 4 hectare, Parcul Prisaca Dornei – 6 hectare, Parcul Politehnicii – 3 hectare, Parcul Poligrafiei – 3 hectare, Parcul Bazilescu in intregime, toate pepinierele Bucurestiului- peste 200 hectare, toate livezile Capitalei si multe spatii verzi si parcuri dintre blocuri, jumatate din Parcul Izvor si Parcul Bordei.

Reprezentantii ONG-urilor precizeaza ca potrivit legislatiei europene, orasele din Romania trebuie sa asigure o suprafata de spatiu verde de minimum 26 de metri patrati pe cap de locuitor, Bucurestiul oferind in prezent locuitorilor sai aproximativ 8,5 metri patrati de spatiu verde pe cap de locuitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *