Sfarsitul vietii pe Terra: Asteroizi, schimbari ale climei sau razboi nuclear

Sfarsitul vietii pe Terra: Asteroizi, schimbari ale climei sau razboi nuclear
Sfarsitul vietii pe Terra: Asteroizi, schimbari ale climei sau razboi nuclear

Cu toate ca unii locuitori ai Terrei nu acorda prea multa importanta tezelor care anunta sfarsitul lumii, exista si oameni de stiinta ingrijorati cu privire la anumite scenarii periculoase, care pot fi posibile. Expertii prevad evenimente care ar putea duce la sfarsitul vietii pe Pamant.

Previziunile unor experti variaza intre impactul unui asteroid cu Pamantul, amenintarea unei pandemii globale sau posibilitatea izbucnirii unui razboi nuclear, potrivit Live Science.

Incalzirea globala si clima

Specialistii se tem cel mai mult de schimbarile climatice, care, in viziunea acestora, reprezinta cea mai mare amenintare cu care se confrunta Pamantul.

Ei spun ca schimbarile de clima pe Glob ar putea determina o vreme foarte severa, o seceta accentuata in unele zone, care poate schimba distributia animalelor si a bolilor de pe tot globul.

In plus, schimbarile climatice pot provoca inundarea zonelor joase, in urma cresterii nivelului marii. Toate acestea ar putea determina instabilitate politica, seceta, foamete si alte schimbari ce pot transforma Pamantul intr-un loc inospitalier vietii.

Amenintarea asteroizilor din Cosmos

Cu toate ca acest scenariu pare rupt doar din filmele SF, totusi oamenii de stiinta sunt in mod legitim ingrijorati ca un asteroid ar putea distruge Pamantul.

De exemplu, se cunoaste faptul ca impactul unui asteroid a omorat probabil dinozaurii si a produs in 1908 evenimentul de la Tunguska, o zona din Siberia, unde aproximativ 2.000 de kilometri patrati au fost distrusi.

Amenintarea unei pandemii

Expertii sunt de parere ca noi agenti patogeni mortali apar aproape in fiecare an. Recent, au avut loc epidemii care au inclus virusul SARS, gripa aviara sau coronavirusul numit MERS, provenit din Arabia Saudita.

Laboratoarele de genetica pot genera un dezastru in intreaga lume?

De asemenea, potrivit unor estimari, bolile naturale nu sunt singurele de care ar trebui sa ne temem. In anul 2011, comunitatea stiintifica a fost indignata de faptul ca unii cercetatori au proiectat o versiune mutanta a grupei aviare H5N1, care a fost transmisa la sobolani, prin aer.

Specialistii se tem mai ales de faptul ca inginerii pot scapa din greseala, din laborator, anumiti virusi care pot duce la o pandemie la nivel mondial.

Razboiul nuclear pe Terra

Anumiti savanti sunt ingrijorati de probabilitatea ca sfarsitul lumii sa fie cauzat de razboiul nuclear la nivel global. Anul trecut, Buletinul atomic al oamenilor de stiinta a indicat faptul ca ceasul sfarsitului lumii este la cinci minute de miezul noptii.

Acest ceas al sfarsitului prezinta cat de aproape este omenirea de distrugere prin intermediul armelor nucleare sau biologice.

Suprapopularea Pamantului

Terra are din ce in ce mai multa populatie, iar teama privind problemele unui Glob suprapopulat a existat inca din secolul al XVIII-lea.

In acel moment, ganditorul Thomas Malthus a prezis ca o crestere a populatiei va duce la foamete in masa si va suprasolicita planeta. Avand o populatie de 7 miliarde de oameni, Terra ar putea fi amenintata de suprapopulare, fenomen care ar putea determina numeroase dificultati, foarte greu de surmontat.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente