Siemens, impotriva curentului: Vrea sa iasa de pe piata energiei solare

0
302
SPH, cel mai mare producator de panouri solare din lume, a intrat in incapacitate de plata
SPH, cel mai mare producator de panouri solare din lume, a intrat in incapacitate de plata
Siemens, impotriva curentului: Vrea sa iasa de pe piata energiei solare

Intr-un context in care afacerile in domeniul energiei regenerabile capata amploare, grupul industrial german Siemens vrea sa iasa de pe piata energiei solare, intrucat nu preconizeaza castiguri din aceasta industrie in viitorul apropiat.

Reprezentantii Siemens considera ca doar firmele specializate au sanse sa obtina profit pe acest segment, in conditiile in care piata panourilor solare s-a redus de patru ori, potrivit Deutsche Welle.

Compania cauta cumparatori pentru afacerile din industria panourilor fotovoltaice si pentru Solel, o companie israeliana, cumparata pentru 320 milioane de euro, acum cativa ani.

Siemens Solar si Hydro Divizion au adus venituri de doar 300 milioane de euro, din cauza reducerilor subventiilor germane din aceasta industrie si a cresterii presiunii preturilor de pe aceasta piata.

In ceea ce priveste energia regenerabila, Siemens intentioneaza sa se concentreze pe energia eoliana si pe hidroenergie.

Decizia de a vinde afacerile de sute de milioane de euro din industria energiei solare este pusa si pe seama efortului de a-si restructura activitatea. Siemens, una dintre cele mai mari companii din Germania, a inregistrat o incetinire a cresterii veniturilor in cel de-al patrulea trimestru fiscal, ceea ce demonstreaza ca cererea pentru produsele germane a fost afectata de criza economica.

Siemens ar putea anunta concedieri si inchideri de unitati

Analistii se asteapta ca managementul grupului sa prezinte un plan de reducere a costurilor de patru miliarde de euro, care ar putea include concedieri si chiar inchiderea unor unitati din cele 190 de tari in care activeaza.

Siemens concediaza in Elvetia ca sa angajeze in Romania si China

In plus, Siemens are in plan relocarea unor operatiuni in tari precum Romania sau China. In tara noastra, grupul a publicat deja anunturi de angajare pentru ingineri si programatori.

Piata energiei regenerabile a crescut exponential

Investitiile in energie regenerabila pe plan mondial au atins nivelul record de 257 miliarde de dolari in 2011, in crestere cu 17% comparativ cu 2010 si cu 94% fata de 2007, potrivit unui raport al Natiunilor Unite. Astfel, doar energia solara a atras investitii de 147 miliarde de dolari in 2011, cu 52% mai mari decat in 2010.

Totusi, investitiile in energie regenerabila ar putea scadea in 2012 pentru prima data in ultimii 8 ani, in conditiile in care s-au diminuat in T3 cu 20% fata de aceeasi perioada a anului trecut si cu 5% fata de trimestrul doi al acestui an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.