Siemens: piata energiei eoliene va creste de patru ori pana in 2030

0
392
Siemens: piaţa energiei eoliene va creşte de patru ori până în 2030
Siemens: piata energiei eoliene va creste de patru ori pana in 2030
Siemens: piata energiei eoliene va creste de patru ori pana in 2030

Grupul german Siemens, al treilea producator mondial de turbine eoliene, se asteapta ca piata energiei eoliene sa creasca de patru ori pana in 2030, stimulata de cererea sustinuta inregistrata in Asia, transmite Reuters.

Capacitatea eoliana instalata ar urma sa creasca pana la 1.107 Gigawati (GW) in 2030 de la 273 GW in 2012, iar regiunea Asia-Pacific ar urma sa fie responsabila pentru 47% din capacitatea totala instalata, fata de 34% in prezent.

‘Piata se va deplasa semnificativ in afara Europei’, a declarat luni directorul Wind Power, Markus Tacke, la o conferinta pe tema energiei regenerabila organizata la Berlin.

In timp ce in marea majoritate a Europei subventiile pentru energiile regenerabile sunt reduse treptat, China investeste miliarde de euro in energia eoliana, care este mai competitiva decat energia solara si ar putea chiar sa concureze cu carbunele si gazele naturale.

In prezent, regiunea Europei si Orientului Mijlociu (ENEA) este principala piata mondiala pentru energia eoliana, 40% din capacitatea totala, insa pana in 2030 ponderea sa ar urma sa scada la 34%.

Wind Power, divizia de energie eoliana a Siemens, a realizat vanzari de 3,555 miliarde de euro in primele noua luni ale exercitiului fiscal in curs, cu 1% mai putin decat in perioada similara a exercitiului precedent. Aceasta divizie a fost responsabila pentru 6,4% din vanzarile totale ale grupului.

Saptamana trecuta, Asociatia Romana pentru Energia Eoliana (RWEA) a anuntat ca a depus la Comisia Europeana (CE) o plangere impotriva Romaniei, in numele celor peste 100 de membri ai sai, privind amanarea unor certificate verzi de la 1 iulie. Potrivit presedintelui RWEA, Ionel David, modificarile aduse legislatiei afecteaza principiul neretroactivitatii, intrucat se aplica inclusiv producatorilor de energie verde care sunt in prezent in functiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.