Sistem de colectare a deseurilor la Sf.Gheorghe dupa model spaniol

Sistem de colectare a deseurilor la Sf.Gheorghe dupa model spaniol
Sistem de colectare a deseurilor la Sf.Gheorghe dupa model spaniol

Societatea de salubritate Tega din Sfantu Gheorghe si-a propus ca de anul viitor sa introduca un nou sistem de colectare selectiva a deseurilor reciclabile, inspirat dupa un model spaniol.

Directorul societatii, Toth Birtan Csaba a declarat luni ca proiectul vizeaza colectarea materialelor reciclabile in sistem door-to-door, asa cum se face in localitatea Hernani din Tara bascilor, unde autoritatile au impus obligativitatea colectarii selective si au reusit performanta de a recicla peste 90% din deseuri. Acestea au impartit fiecarei gospodarii recipiente cu un cod de identificare si au montat carlige pe peretii caselor sau pe stalpi speciali unde fiecare familie agata materialele colectate. Mai mult decat atat, fiecarei categorii de deseuri – hartie, plastic, sticla etc, i-a fost alocata o zi pentru colectare, iar in acest fel municipalitatea a reusit sa monitorizeze colectarea selectiva la nivelul fiecarei gospodarii.
Toth Birtan Csaba a mentionat ca masura stimularii colectarii selective este dictata de obligatiile pe care Romania si le-a asumat fata de Uniunea Europeana in ce priveste reciclarea materialelor recuperabile, dar si de constrangerile financiare impuse de Ministerul Mediului primariilor si operatorilor de salubritate care nu se incadreaza in graficele stabilite.
Tega a initiat in ultimii ani campanii sustinute pentru colectarea materialor reciclabile, iar cantitatile au fost in crestere. Pentru a cointeresa cetatenii, Tega a introdus in municipiul Sfantu Gheorghe si un sistem de reducerea a taxei de salubritate pentru cei care aduna materiale reciclabile si le predau la centrul de colectare.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,150FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente