Skypump – primul incarcator pentru vehicule electrice pe baza de energie eoliana

0
422
Skypump - primul încărcător pentru vehicule electrice pe bază de energie eoliană
Skypump – primul incarcator pentru vehicule electrice pe baza de energie eoliana

GE a conectat incarcatoarele VE DuraStation rapide la o turbina eoliana verticala realizata de Urban Green Energy din New York, fiind obtinut astfel primul incarcator pentru vehicule electrice pe baza de energie eoliana din lume. Sistemul, denumit Sanya Skypump, poate alimenta cu energie un automobil electric – spre exemplu un Chevy Volt – in doar patru ore.

Skypump are o inaltime de numai 4,5 m si poate fi amplasat practic oriunde, inclusiv in spatii urbane compacte. Paletele inovatoare ale turbinei eoliene de 4 kilowati nu se rotesc orizontal, in stilul elicelor de aeronave, de exemplu, ci se rotesc de-a lungul axei verticale, pe o raza de 1,5 m. Operatorii pot monta o astfel de turbina in doar cateva ore. Turbine Urban Green Energy similare alimenteaza deja cu energie locuinte si felinare de strada in intreaga lume.

GE si Urban Green Energy au instalat primul sistem Sanya Skypump langa Barcelona, Spania, iar pana la sfarsitul acestui an sistemele vor mai fi instalate in alte locatii din SUA si Australia, in centre comerciale, universitati si alte zone cu trafic intens.

Charles Elazar de la GE Energy a precizat ca sistemul face parte din obiectivul GE de a oferi conducatorilor auto, dar si clientilor comerciali „o gama de sisteme flexibile, usor de folosit prin care sa contribuie la transformarea vehiculelor electrice intr-o realitate practica, de zi cu zi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.