Slatina: Oltenii au stat la coada pentru “Casa Verde”

Slatina: Oltenii au stat la coada pentru "Casa Verde"

Astazi a debutat sesiunea de depunere a proiectelor in cadrul programului Casa Verde 2011, in Olt.

Oltenii au luat cu asalt Agentia pentru Protectia Mediului Olt, unii postandu-se la usa institutiei cu noaptea-n cap, iar altii chiar de aseara. “Am venit de la Bals pe la cinci jumate si inca nu am reusit sa intru. Au intrat pana acum cei care au venit de ieri. Sper sa primesc aprobare sa iau si eu panouri, ca sa scap de facturile astea mari”, spune Maria Ivan, pensionara.

Maria Ivan, din Bals

Programul Casa Verde este finantat de Fondul pentru mediu. Suma alocata judetului Olt pentru sesiunea din 1 iunie 2011 este de 2.256.698 lei. Oltenii care doresc sa-si instaleze panouri solare trebuie sa stie ca se acorda o finantare nerambursabila de pana la 6.000 lei pentru montarea lor, pana la 8.000 de lei pentru instalarea pompelor de caldura si pana la 6.000 lei pentru instalatiile de producere a energiei termice pe baza de peleti, brichete, tocatura lemnoasa si orice fel de resturi si deseuri vegetale, agricole, forestiere si silvice.

Documente pentru intocmirea dosarului

Dosarul trebuie sa cuprinda o cerere de finantare nerambursabila, declaratie pe propria raspundere a solicitantului, copie de pe buletinul acestuia, extras de carte funciara, copia cartii funciare, autorizatie de construire emisa solicitantului, certificat de atestare fiscala privind plata obligatiilor la bugetul local, adeverinta privind existenta contului bancar si un plic pe care se va completa numele si adresa solicitantului.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,343FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente