Slatina, primul oras din tara unde gunoiul se colecteaza in containere ecologice

0
480
Slatina, primul oraş din ţară unde gunoiul se colectează în containere ecologice
Slatina, primul oras din tara unde gunoiul se colecteaza in containere ecologice
Slatina, primul oras din tara unde gunoiul se colecteaza in containere ecologice

In municipiul Slatina se vor amplasa, in urmatorii doi ani, o suta de containere ecologice moderne pentru colectarea deseurilor menajere. Pana acum au fost deja achizitionate si montate, in ultimii doi ani, inca 50 de asemenea containere. Slatina este singurul oras din tara care a pus in functiune un sistem de colectare a deseurilor in containere ingropate.

Primaria Slatina va continua sa deruleze si in urmatorii doi ani ambitiosul proiect de inlocuire a ghenelor pentru colectarea deseurilor menajere, cu containere ecologice moderne ingropate. Initiat in urma cu doi ani, pana acum s-au montat deja aproape 50 de asemenea containere moderne de colectare a gunoiului, schimband, astfel, imaginea urata a zonelor unde se aflau vechile ghene de gunoi. Noile puncte de colectare au fost amplasate in diverse puncte ale urbei si nu doar in centru, municipalitatea intentionand sa continue aceasta strategie si pe viitor.

Edilul Slatinei, Minel Prina, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca, in urmatorii doi ani, vor fi achizitionate si montate inca 100 de containere ecologice moderne, care vor fi ingropate in locurile vechilor ghene de gunoi din prezent.

„Modernizarea orasului prin schimbarea actualelor ghene de gunoi cu containere ecologice semi-ingropate va continua. Pe data de 29 ianuarie 2014 avem termenul de depunere a ofertelor pentru aceste containere moderne. Sunt 100 de asemenea containere pe care vrem sa le cumparam in urmatorii doi ani – sper sa nu existe contestatii. Din cate am inteles, avem ofertanti seriosi care sper sa ne permita sa reusim sa implementam pana la capat acest sistem de colectare a deseurilor menajere. Prin acest proiect urmarim sa avem o colectare civilizata a deseurilor, care sa ne permita tuturor sa traim intr-un oras frumos si curat”, a precizat Prina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.