Slovenia – Liderul verde al Europei

Slovenia a recunoscut valoarea padurilor ca resursa naturala, nu numai din punctual de vedere al exploatarilor forestiere, ci si in privinta functiilor ecologice si a frumusetii lor.
Cu aproximativ 60% suprafata impadurita, in Slovenia padurile acopera in jur de 1,2600ha. In padurile din Slovenia se gasesc diverse specii de arbori si arbusti cu o medie in crestere de peste 200 m3 pe hectar.
Slovenia a reabilitat 47 de parcuri nationale, regionale, de asemenea rezervatii naturale si monumente ale naturii care reprezinta 11,41% din suprafata totala, procent dat publicitatii in octombrie 2006.
Administrarea Padurilor in Slovenia are la baza principiile CNF(Exploatarea forestiera apropiata de natura). Folosind principiile CNF, cei ce lucreaza in mediul forestier se straduiesc sa se asigure cafunctiile sociale, ecologice si economice ale padurii sunt indeplinite. Continuand traditia CNF a stabilit un record in ceea ce priveste conservarea mediului natural cu obtinerea castigurilor economice . Pe termen lung, aplicarea principiilor CNF este considerata a fi avantajoasa atat intereselor din mediul privat, precum si intereselor nationale referitoare la normele ecologice.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente