Soia, izvor de sanatate

Singura planta-aliment care contine toti aminoacizii necesari organismului nostru, soia, reprezinta un aliment complet, care nu trebuie sa lipseasca din meniul diabeticilor, obezilor sau bolnavilor de cancer.

Cercetatorii afirma ca 25 de grame de proteine de soia, de trei ori pe saptamana (o portie de 100 de grame de produse din soia), tin la distanta cele mai temute maladii: infarctul, atacul cerebral sau cancerul.
BENEFICII
1. Izoflavonele din soia scad colesterolul rau si impiedica formarea cheagurilor de sange in artere, ceea ce ne fereste de boli cardiovasculare sau ateroscleroza.
2. Antioxidantii ne ajuta sa ne pastram vasele de sange sanatoase, ne echilibreaza tensiunea arteriala si lupta cu radicalii liberi care ne distrug precoce celulele.
3. Fibrele solubile ne imbunatatesc digestia, aparandu-ne de ulcer, dischinezii biliare sau chiar de cancer colo-rectal.
4. Acizii grasi Omega 3 maresc absorbtia calciului, fapt care o recomanda celor cu oase fragile sau care se refac dupa fracturi.
5. Hormonii vegetali continuti sunt un ajutor pretios pentru femeile aflate la menopauza sau celor care sufera de sindrom premenstrual (dureri puternice, nervozitate accentuata in perioada menstruatiei).
6. Fitonutrientii si antioxidantii impiedica formarea si dezvoltarea celulelor canceroase luptand cu procesele inflamatorii din corp, ceea ce duce la intarirea imunitatii.
7. Fibrele si proteinele de buna calitate regleaza nivelul zaharului din sange si ajuta rinichii sa elimine mai bine toxinele acumulate.

Sursa: Ziarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *