Solutia perfecta de ecologizare a Deltei!

0
282
Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (RBDD)
Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (RBDD)
Solutia perfecta de ecologizare a Deltei!
Solutia perfecta de ecologizare a Deltei!

Desi pare greu de crezut ca Delta Dunarii ar putea fi, la un moment dat, o zona cu adevarat curata, iata ca de curand reprezentantii statului au gasit solutia perfecta. Adica aplicarea unor amenzi serioase celor care campeaza pe malul Dunarii, dar si celor care nu au permis de acces in Delta, fie ei si tulceni. Aceasta este pana la urma solutia corecta, in ciuda protestelor vehemente ale celor care vor sa isi petreaca un weekend, sau poate un sejur, in natura si pe gratis.
Pentru ca, de ce sa nu recunoastem, de prea putine ori locurile pe care le aleg turistii sunt lasate in buna stare dupa scurtele sau lungile vacante.
Si pana la urma de ce ar cheltui statul, adica noi toti, contribuabilii, sume extrem de mari pentru campanii de ecologizare? De ce ar trebui ca eu sa platesc pentru ca cineva a „uitat” sa isi stranga gunoaiele dupa ce si-a incins gratarele „in mijlocul naturii” sau a lasat zeci de PET-uri pe malul Dunarii? Decizia celor de la Garda de Mediu, de altfel sustinuta de un act normativ, de a-i sanctiona pe cei care campeaza in Delta este deci corecta pentru ca, de cele mai multe ori, acestia sunt vinovati pentru tonele de gunoaie abandonate cam peste tot.
O alta decizie, la fel de corecta, ar fi ca statul, prin institutiile sale, sa incurajeze amenajarea unor campinguri sau parking-uri speciale pentru turistii care vor sa isi petreaca vacantele in Delta Dunarii, departe de agitatia comunitatilor, fie acestea si locale. Pana atunci insa, cale de mijloc nu exista, iar aplicarea unor sanctiuni este, in acest moment, singura solutie ca Delta sa fie respectata. Aceasta chiar si cu riscul ca amenzile sa le primeasca turistii civilizati, care cunosc suficient de bine regulile pe care natura le impune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.