Spatiile verzi diminueaza riscul de boala

0
333

Persoanele care locuiesc in preajma unor spatii verzi au sanse mai mari sa fie mai sanatoase decat cele care locuiesc in case inconjurate de beton, se arata intr-un studiu olandez.spatii verzi

Conform Reuters, cercetatorii de la VU University Medical Center, din Amsterdam, au descoperit ca cei 3.000 de adulti si copii din Olanda care au participat la studiu si locuiau langa spatii verzi aveau mult mai putine probleme de sanatate.

Cea mai mare diferenta s-a dovedit a fi la persoanele care sufereau de depresie sau anxietate, probleme din ce in ce mai frecvente in societatea de astazi.

Studiul publicat in Journal of Epidemiology and Community Health este primul care aduce informatii obiective privind diferite diagnostice si arata ca spatiile verzi sunt mai mult decat „un bun de lux”.

Pentru realizarea studiului s-au adunat informatiile medicale ale 345.143 de pacienti, dupa care s-a verificat baza de date pentru a se localiza zona in care acestia locuiau.

Persoanele care locuiesc la mai putin de un kilometru de zonele cu verdeata au un risc scazut de aparitie a unor probleme de sanatate precum boli la inima, diabet, dureri de spate sau de gat, migrene, etc.

Dintre persoanele care locuiau intr-o zona cu spatiu verde in proportie de 90% numai 2% au fost diagnosticate cu depresie, in comparatie cu 3% in zonele in care spatiul verde se gasea in proportie de 10%.

Sursa: Intact News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.