Spatiul verde din Militari, mai scump decat cel din Paris

Primarul Sectorului 6, Cristian Poteras, vrea sa cheltuiasca intr-un an, pentru spatiul verde, mai mult decat municipalitatea din Paris.

In timp ce in capitala Frantei s-au cheltuit intr-un an 59.210 de euro pe hectar, pentru intretinerea spatiilor verzi, conducerea Sectorului 6 se pregateste sa plateasca anual 180.000 de euro pe hectar.

Datele din raportul de activitate pe anul 2009 al Directie de Urbanism pariziene arata ca primaria din Paris a cheltuit 32,83 milioane de euro pentru intretinerea spatiilor verzi. Avand in vedere ca Parisul are 554,47 hectare de spatii verzi, rezulta un cost de intretinere de 59.210 euro pentru fiecare hectar, scrie b365.net.

In Romania, in schimb, la sfarsitul anului 2010, Primaria Sectorului 6, condusa de Cristian Poteras, a scos la licitatie un contract de peste 36 de milioane de euro, cu o durata de patru ani, pentru intretinerea spatiilor verzi. Practic, aceasta vrea sa de noua milioane de euro anual, pentru o suprafata de maximum 250 de hectare si de minimum 50 de hectare.

Daca luam in calcul suprafata minima prevazuta in contractul scos la licitatie, costul este de aproximativ 180.000 de euro pe hectar, de trei ori mai mare ca in Paris.

Deoarece in caietul de sarcini nu precizeaza nicio obligatie din partea firmei care va castiga licitatia sa se ocupe de mai mult decat de suprafata minima, aceasta se va putea ocupa doar de cele 50 de hectare prevazute ca suprafata minima.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente