Specii noi de pasari descoperite in Amazonia

Specii noi de pasari descoperite in Amazonia
Specii noi de pasari descoperite in Amazonia

In Amazonia braziliana au fost descoperite 15 specii noi de pasari. Este cea mai mare descoperire in domeniul ornitologiei din Brazilia din ultimii 140 de ani, a anuntat joi Luis Fabio Silveira, ornitolog la Muzeul de Zoologie al Universitatii din Sao Paolo.

“In lume se descopera anual cam trei-patru specii de pasari. Surpriza este ca am gasit 15, lucru care dovedeste bogatia biodiversitatii din Amazonia, dar si necesitatea de a o conserva”, a afirmat Silveira, citat de agentia Belga.

Unele provin din estul Amazoniei, “din habitate limitate, fiind deja amenintate de disparitie din cauza despaduririlor”, spune omul de stiinta.

Cercetatorii au depistat pasarile in natura dupa felul in care canta, pe care nu il mai auzisera niciodata inainte. Zburatoarele vor fi descrise, cu toate amanuntele, in articole stiintifice ce vor fi publicate in luna iulie intr-un volum special al “Handbook of the birds of the world”, considerat Biblia ornitologilor din lumea intreaga.

Descoperirea este considerata ca fiind cea mai importanta de la publicarea, in 1871, a cartii “Zur Ornithologie Brasiliens”, in care autorul, austriacul August von Pelzeln (1825-1891) descria 40 de specii depistate in Amazonia braziliana de naturalistul Johann Natterer (1787-1843), si el tot austriac, incheie agentia Belga.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,343FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente