Specii noi de pesti in Golful Mexic

0
459

Cercetatorii au descoperit doua noi specii de pesti in Golful Mexic, care traiesc in zona afectata de patura de petrol, informeaza Reuters.specii noi

Cele doua specii fac parte din familia Ogcocephalidae si sunt niste pesti plati, cu spini, intalniti foarte rar deoarece locuiesc in adancul apelor, la intuneric.

„Una dintre specii traieste numai in regiunea in care se afla pata de petrol. Daca vom mai gasi alte specii noi in Golful Mexic, inseamna ca exista diversitate si microdiversitate de care nici nu stiam”, a declarat John Sparks, de la American Museum of Natural History, New York.

In lucrarea publicata in Journal of Fish Biology, cercetatorii arata ca cele doua specii de pesti au fost denumite Halieutichthys intermedius si H. bispinosus, si ca o a treia specie, cunoscuta deja, numita H. aculeatus este si ea in pericol din cauza petrolului.

Pestii identificati acum au corpuri rotunde, dar plate, capete mari si guri pe care le pot misca inainte. De asemenea, se folosesc de aripioarele asemanatoare cu bratele pentru a se tara pe fundul oceanului, in timp ce o aripioara dorsala modificata secreta un lichid pentru a anihila prada.

Pana acum, cele trei specii au fost considerate a fi una si aceeasi, insa cercetatorii au reusit sa descopere diferentele.

Sursa: Intact News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.