Sanctuarul National Tabaconas-Namballe – o zona de mica intindere din Peru, aflata in nordul tarii,aproape de granita cu Ecuador, pe versantul atlantic al Anzilor – pare sa fie unul dintre locurile cu cea mai mare biodiversitate din lume. Recent, aici au fost descoperite nu mai putin de 8 specii noi de mamifere si trei de amfibieni.
Munchen de la 131€› Rezerva bilete de avion prin
Printre speciile recent descoperite (in cursul unor cercetari realizate in perioada 2009-2011) se numara o maimuta nocturna, un chitcan, un porc spinos arboricol, un marsupial inrudit cu oposumii, cateva specii de rozatoare. In prezent, biologii lucreaza la identificarea si descrierea oficiala a speciilor noi.
Sanctuarul National Tabaconas – Namballe are o suprafata de 32.000 hectare si este situat la altitudini cuprinse intre 1.800 si 3.200 m. Rezervatia cuprinde diferite ecosisteme, precum paduri montane tropicale, paduri pluviale tropicale si platouri andine.
Bogatia de specii a acestei regiuni este impresionanta: pe o arie restransa pot fi intalnite, conform cercetarilor realizate de o echipa de biologi din Mexic si Peru, 85 de specii de mamifere, 326 de pasari, 23 de specii de amfibieni si reptile.
Defrisarile, vanatoarea si exploatarile miniere care au loc in jurul rezervatiei ameninta biodiversitatea zonei, dar biologii spera ca marea bogatie de specii – care face din aceasta regiune una dintre cele mai importante de pe planeta in ceea ce priveste biodiversitatea – sa constituie un stimul pentru punerea in aplicare a unor programe de conservare care sa previna degradarea ecosistemelor.