Spuma aerata din coloranti

Minicapsuni din spuma de zahar Marsh Mallow sint un produs zaharos de tip aerat (spuma) pe baza de zaharuri cu index glicemic foarte ridicat (zaharoza, sirop de glucoza/ fructoza), gelatina din porc si de vita si o gama intreaga de aditivi alimentari, coloranti chimici de sinteza periculosi pentru sanatate.
spuma din coloranti
Din aceasta cauza produsul are un profil nutritional extrem de dezechilibrat si de stresant pentru intregul metabolism.

Multitudinea de coloranti chimici de sinteza azoici este incriminata in aparitia sindromului ADHD, a cancerului, mai ales in contextul in care zaharul este hrana pentru celulele canceroase. Mai mult, amidonul este un polizaharid care in tractusul digestiv se transforma in glucoza.

De asemenea, spuma are si o densitate energetica foarte ridicata, asa cum reiese din eticheta compozitionala.

In urma analizei rezulta ca produsul nu este indicat copiilor, adolescentilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, supraponderalilor, obezilor, celor cu status proinflamator sistemic, celor cu sindrom metabolic, bolnavilor de cancer, celor cu sindrom ADHD, hipertensivilor, celor cu dislipidemie, hiperuricemicilor (guta), celor cu maladii neurodegenerative. Produsul este interzis diabeticilor.

Ingrediente
Zahar, sirop de glucoza/fructoza, apa, agent de gelifiere: gelatina alimentara, arome, coloranti: E 102 – tatrazina, E 104 – galben de chinolina, E 122 – azorubina, E 124 – rosu ponceau, E 129 – eritrozina, E 131 – albastru patent, E 133 – albastru brillant, midon din porumb.

Sursa: Jurnalul National

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente