Statele Unite: Guvernatorul Californiei indeamna SUA sa actioneze in problema climatului

Guvernatorul Californiei, Arnold Schwarzenegger, face apel la guvernul american sa conduca lupta impotriva schimbarilor climatice, luni, in paginile Financial Times.Arnold Schwarzenegge

Schwarzenegger, care urmeaza sa mearga la Copenhaga, afirma ca ‘ar fi bine pentru intreaga lume ca Statele Unite ale Americii sa devina locomotiva luptei impotriva schimbarilor climatice’. El va sprijini eforturile presedintelui Barack Obama in fata Congresului american in vederea fixarii unor obiective clare impotriva emisiilor de gaze cu efect de sera.

‘Statele Unite ale Americii ar putea, in cel mult 10 ani, sa-si produca 20 la suta din electricitate cu ajutorul unor energii regenerabile’, afirma fostul culturist si actor devenit guvernator al Californiei. ‘Avem soare, vant si putem chiar sa producem petrol din alge. Exista o revolutie verde /in California/, insa SUA ar putea face atat de multe’, estimeaza el.

Arnold Schwarzenegger, afiliat Partidului Republican, a facut sa treaca o lege istorica in statul sau, in 2006, ce impune limite emisiilor de gaze cu efect de sera, adauga AFP, care preia stirea.

Camera Reprezentantilor a aprobat in iunie un plan de reducere cu 17 la suta /fata de nivelurile din 2005/ a emisiilor de gaze cu efect de sera pana in 2020, insa proiectul de lege este blocat de Senat si nu va fi examinat mai devreme de anul viitor, noteaza AFP.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,544FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente