Statie de metrou alimentata cu energii alternative in Portland

La inceputul acestui an a   inceput constructia  ambitioasa pentru terminalul de sud a statiei de metrou  din Portland .

Aceasta statie este  proiectata de Hennebery Arhitectilor Eddy care combina stilul de materiale salvate si cu un  sistem unic de energie solara si eoliana putere.

Panouri solare si un numar de 22 de turbine eoliene mici, de la Oregon Wind (o companie producatoare de turbine eoliene) vor furniza 75-90 % din puterea necesara pentru alimentarea statiei de metrou si a  cladirilor de comunicatii , cu toate ca TriMet, compania care se ocupa cu transportul public, are inca nevoie de finantare  pentru a obtine tehnologiile alternative de energie.

Turbinele eoliene cu  axa verticala din Oregon  sunt de patru metri si vor fi amplasate  pe aceleasi stalpuri de otel  care sprijina cablurile feroviare din statie.  Costul turbinelor ar trebui sa vina la un pret de aproximativ 250.000 dolari, sau putin peste 11.000 dolari pe turbina eoliana.

Panourile solare de o putere instalata de 50 kW vor costa aproximativ 750.000 dolari. Atunci cand sunt instalate, un contor amplasat in piata publica va afisa cata energie este generata  de tehnologiile solare si eoliene. Restul statiei, care este amplasata la SW Jackson Street intre bulevardele 5 si 6, este finantata cu 1.2 milioane dolari de anumite fonduri federale.

Deja a fost  acordat un premiu de merit pentru design din partea unei asociatii locale “AIA”, dar sa  nu ne asteptam ca laudele si premiile sa se opreasca aici.

Sursa: www.jetsongreen.com

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,191FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente