Statie de Transfer Deseuri la Targu-Carbunesti

0
442
Statie de Transfer Deseuri la Targu-Carbunesti
Statie de Transfer Deseuri la Targu-Carbunesti

Investitie la Targu-Carbunesti! Autoritatile locale au finalizat lucrarile la proiectul „Statie de Transfer Deseuri”, proiect finantat in cadrul PHARE- Programul de Coeziune Economica si Sociala-2006. Primarul orasului, Mihai Mazilu, a declarat ca investitia, in valoare de 1 milion de euro, respectiv 4,2 milioane de lei, asigura colectarea, transportul, dar si depozitarea deseurilor de pe raza a 13 localitati.

Finalizarea lucrarilor a fost posibila in ciuda faptului ca investitia a fost pusa in practica de catre o societate despre care edilul Mazilu crede ca nu a dat dovada de un profesionalism total, care nu s-a incadrat in termenele impuse. Dezamagit de colaborarea avuta cu cel care a castigat licitatia, Mazilu a declarat ca „a fost nevoie de o oarecare cosmetizare a procesului tehnologic pentru ca investitia sa fie pusa in aplicare cat mai repede, asta in principal datorita faptului ca trebuia sa respectam termenele impuse”.

„Se colecteaza deseurile, se selecteaza, se cantaresc, se compacteaza iar restul gunoiului se comprima in trei containere cu o capacitate de 24 m cubi si se transporta la Depozitul de la Horezu, pentru ca acolo pretul pe tona de depozit este la jumatate decat cel perceput la Targu- Jiu”, a mai precizat Mihai Mazilu.

Edilul din Targu-Carbunesti considera ca obiectivul principal pe care trebuie sa il aiba permanent in atentie este acela ca pretul de cost al gunoiului catre populatie sa fie cat mai mic. Obiectivul general al proiectului accesat consta in consolidarea capacitatii de gestionare a deseurilor pentru dezvoltarea durabila a zonei si cresterea calitatii vietii. Mazilu a mai declarat ca de avantajele directe ale punerii in practica ale acestui proiect se bucura aproximativ 50.000 de locuitori, care se regasesc in cele 13 localitati de pe raza carora cele sase masini ce colecteaza saptamanal deseurile menajere.

Prezent la inaugurarea acestei investitii a fost si presedintele Consiliului Judetean, Ion Calinoiu, care a declarat ca acest proiect este o realizare importanta pentru autoritatile locale din Targu-Carbunesti. „Este un ultim pas de a integra aceasta componenta a programului sectorial judetean in master planul gestionarii deseurilor menajere .Va fi nevoie de accesarea de noi proiecte pe viitor”, sustinea seful judetului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.