Statii inteligente de colectare selectiva in parcarile Carrefour Baneasa si Vitantis

0
960
Statii inteligente de colectare selectiva in parcarile Carrefour Baneasa si Vitantis
Statii inteligente de colectare selectiva in parcarile Carrefour Baneasa si Vitantis
Statii inteligente de colectare selectiva in parcarile Carrefour Baneasa si Vitantis

Green Group, unul dintre cei mai importanti jucatori din domeniul reciclarii, in colaborare cu Carrefour Romania a inaugurat la Bucuresti doua statii inteligente de preluare a deseurilor direct de la consumatori, amplasate in parcarile Carrefour Baneasa si Carrefour Vitantis. Pana la inceputul anului 2015 containerele inteligente vor fi amplasate in fiecare oras in care exista hypermarketuri Carrefour.

Bucurestenii vor putea aduce pentru reciclare peste 10 tipuri de deseuri: PET-uri, doze de aluminiu, recipienti din sticla, echipamente electrice si electronice, baterii, hartie, folii de plastic, recipienti de polistiren sau diverse tipuri de ambalaje de plastic (precum ambalajele produselor de igiena, ambalaje de sampoane). Materialele reciclabile ajung, garantat, direct in fabricile de reciclare din Romania, motiv pentru care sistemul a fost denumit Sigurec, de la „sigur reciclare”.

Green Group si Carrefour ofera utilizatorilor sistemelor Sigurec recompense sub forma unor vouchere de cumparaturi valabile in hipermarketurile Carrefour Baneasa si Vitantis. De exemplu, pentru un frigider, consumatorii vor putea primi un bon de reducere de pana la 80 de lei, in functie de greutate. Totodata, valoarea unui PET este de 5 bani, doza de aluminiu valoreaza 3 bani, iar un kg de hartie sau carton 11 bani. Toate valorile sunt returnate sub forma unor bonuri de reducere la cumparaturi, in functie de cantitatea colectata.

„Actiunea face parte dintr-un proiect amplu initiat la Buzau in 2013. De la implementarea proiectului, au fost colectate prin acest sistem peste 450.000 kg de PET-uri si doze si aproximativ 500 de tone deseuri de echipamente electrice si electronice. Impreuna cu partenerul nostru, Carrefour Romania, ne asteptam ca statiile din Bucuresti sa avem rezultate foarte bune in colectare, ajungand la aproximativ 12 tone PET, 10 tone sticla, 100 de tone de echipamente electrice si electronice si 200 de tone hartie in primele 6 luni de functionare”, a declarat
Constantin Damov, co-fondator Green Group.

Totodata, statiile de colectare Sigurec ofera utilizatorilor posibilitatea de a sustine o serie de cauze sociale. Astfel, cei care aduc deseuri pot alege sa transfere valoarea bonului valoric primit catre organizatia Hospice Casa Sperantei, cea mai importanta organizatie din Romania care ofera servicii specializate de ingrijire pentru persoanele care sufera de boli in stadii terminale sau care scad durata de viata.

Aceste actiuni de colectare a deseurilor fac parte din Acordul Voluntar semnat intre Ministerul Mediului si Schimbarilor climatice, Green Group, Ecopaper Zarnesti, Romcarbon si Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR), si au ca scop facilitarea procesului de colectare si reciclare a deseurilor de la consumatori si micsorarea volumului de deseuri care ajung in gropile de gunoi.

Green Group este singurul parc industrial de reciclare a deseurilor din Romania, ce cuprinde companiile GreenTech – recicleaza deseurile de mase plastice, GreenFiber International – produce fibra sintetica poliesterica si banda din PET reciclat, GreenWEEE International – trateaza si recicleaza deseurile electrice si electronice, GreenLamp Reciclare– trateaza si recicleaza deseurile de echipamente de iluminat uzate, GreenGlass – cea mai mare fabrica de reciclare a sticlei din Europa de Sud Est.

Grupul francez Carrefour este unul dintre cei mai importanti retaileri la nivel mondial. In Romania, grupul Carrefour numara 154 de magazine dintre care 25 hypermarketuri Carrefour, 79 supermarketuri Market, 44 magazine de proximitate Express, 6 magazine de proximitate Contact, pecum si un site de comert online – www.carrefour-online.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.