Statul sustine investitiile in energia verde

Statul sustine investitiile in energia verde

Ministerul Mediului va sprijini investitiile in energii regenerabile prin microhidrocentrale dupa ce va face o analiza de impact asupra mediului, a declarat Emil Mot, secretar de stat la Ministerul Mediului si Padurilor, in cadrul unei dezbateri pe tema importantei si impactului energetic al investitiilor in microhidrocentrale, organizate de „Forbes Romania“, revista editata de Adevarul Holding.

„Momentan nu avem un buget alocat pentru a sprijini investitiile in energii regenerabile prin microhidrocentrale, dar vom directiona niste bani dupa ce vom face o analiza de impact asupra mediului”, a explicat Emil Mot. El a mai spus ca in Romania exista foarte multe bazine hidrografice care au un mare potential pentru microhidrocentrale, dar trebuie analizate mai multe aspecte precum debitul raului sau viabilitatea investitiei.

„Dupa ce vom face o analiza vom vedea cum vom aloca bani pentru acest sector. Vom stabili o strategie”, a completat secretarul de stat.
In momentul de fata exista pana intr-o suta de microhidrocentrale functionale in Romania, potrivit unor statistici prezentate de Vlad Piraianu, asistent universitar la Facultatea de Energetica din cadrul Universitatii Politehnica. ;

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,220FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente