Stella este prima masina de familie alimentata cu energie solara

0
452
Stella este prima maşină de familie alimentată cu energie solară
Stella este prima masina de familie alimentata cu energie solara
Stella este prima masina de familie alimentata cu energie solara

O echipa de studenti de la Universitatea de Tehnologie din Eindhoven, Olanda, sustine ca a creat prima masina de familie alimentata cu energie solara, denumita Stella.

Stella este numele primei masini de familie alimentate cu energie solara. Cel putin asa sustin creatorii sai – un grup de studenti de la Universitatea de Tehnologie din Eindhoven, Olanda – care spun ca rodul muncii lor reprezinta primul vehicul solar care poate transporta patru persoane .

Stella are o lungime de 4,5 metri si o latime de 1,65 metri, iar panourile solare amplasate pe acoperisul masinii asigura, impreuna cu o baterie, o autonomie de cel putin 600 km. Cel mai probabil, aceasta valoare este dependenta de vreme, fiindca daca soarele nu e pe cer, atunci panourile solare nu produc curent electric.

Chiar si asa, insa, studentii din Solar Team Eindhoven (ETS) isi vor incerca norocul cu Stella in cadrul competitiei Solar Challenge, care se va desfasura in luna octombrie in Australia. Aici, masina de familie a olandezilor va trebui sa parcurga un total de 3.000 km impartiti in patru probe de aproximativ 750 km fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.