Strategia energetica: Romania are nevoie de investitii de 34,6 miliarde euro in sectorul energetic

Valoarea investitiilor necesare sectorului energetic romanesc, pentru perioada 2007-2020, este de 34,6 miliarde de euro, se arata in strategia energetica a Romaniei, publicata pe site-ul Ministerului Economiei si Finantelor (MEF). Cea mai mare parte a acestor investitii, in valoare de 20,8 miliarde de euro, sunt necesare sectorului energiei electrice.

De asemenea, investitii importante vor mai trebui facute in sectorul petrolier (3,18 miliarde de euro), sectorul minier (2,2 miliarde de euro) si in resurse regenerabile (1,8 miliarde de euro).

In ceea ce priveste sectorul energiei electrice, in domeniul hidroenergetictrebuie sa se investeasca 4,7 miliarde de euro, pentru retehnologizarea de centrale hidro cu o putere instalata de aproximativ 2.328 MW si pentru proiectele aflate in derulare pentru hidrocentrale cu o putere instalata de 759 MW.

De asemenea, sunt necesare investitii in proiecte noi de centrale hidro, cu o putere de 209 MW si realizarea hidrocentralei cu acumulare prin pompaj de la Tarnita si a hidrocentralei de pe Tisa.

Domeniul termoenergetic are nevoie de investitii de 5,8 miliarde de euro, pentru promovarea proiectelor greenfield si pentru valorificarea carbunelui cu eficienta ridicata in grupuri reabilitate si in grupuri noi, cu tehnologii performante, cu respectarea standardelor de mediu.

Strategia energetica mai arata ca sunt prognozate a se realiza in perioada 2008-2020 grupuri cu o putere instalata de circa 3.000 MW.

In domeniul nuclear sunt necesare continuarea programului de energetica nucleara prin finalizarea pana in anul 2015 a Unitatilor 3 si 4 Cernavoda, finalizarea urgenta de catre Ministerul Transporturilor a proiectelor de amenajare a Dunarii in vederea asigurarii apei de racire la CNE Cernavoda si continuarea productiei de apa grea la RAAN Drobeta Turnu Severin pentru acoperirea necesarului

Citeste articolul Strategia energetica: Romania are nevoie de investitii de 34,6 miliarde euro in sectorul energetic integral in Hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *