Temperaturile la nivel global nu au mai crescut din 1998, contrar cu cele sustinute de adeptii incalzirii globale, potrivit unor studii recente, citate de WashingtonExaminer. In plus, tot mai multe dovezi stiintifice indica faptul ca lumea se va confrunta cu o racire globala, care va dura mai multe decenii.
Dr. Don Easterbrook, geolog si profesor emerit la Western Washington University, a prezentat date stiintifice care arata ca Pamantul se va confrunta cu o vreme mai racoroasa si mai umeda pentru urmatorii 25-30 de ani. Intr-un studiu recent, el a afirmat ca, dupa ciclul de racire a temperaturii care a durat pana in 1945, au urmat cateva decenii de incalzire globala, care au luat sfarsit in 1998. In acest moment, temperatura a revenit la un aspect „mai racoros”, lucru care pune sub semnul intrebarii seriozitatea modelelor folosite de Comisia interguvernamentala a Natiunilor Unite pentru schimbari climatice (IPCC). Aceasta a estimat ca temperaturile globale vor creste cu un grad Fahrenheit* pana in 2011 si cu 2 grade Fahrenheit pana in 2038.
In acelasi timp, alti experti sunt convinsi ca Pamantul s-ar putea confrunta nu doar cu o racire globala in urmatoarele decenii. Victor Manuel Velasco Herrera, cercetator la Institutul de Geofizica ce apartine de National Autonomous University din Mexic, a afirmat ca datele stiintifice arata inceputul „unei mici ere glaciare” in 10 ani, care va acoperi tot secolul 21.
„Modelele folosite de IPPC nu sunt corecte deoarece nu iau in calcul factori naturali precum activitatea solara”, a afirmat Velasco Herrera.
De asemenea, Societatea Astronomica din Australia a prognozat ca activitatea Soarelui se va reduce semnificativ in urmatoarele decenii.
La randul sau, geologul australian Ian Plimer crede ca incalzirea globala a devenit noua religie a elitelor urbane din tarile dezvoltate. Omul de stiinta sustine ca teoria schimbarilor climatice provocate de oameni nu este decat o farsa promovata de ecologisti fundamentalisti si imbratisata interesat de clasa politica. In timp ce ecologistii isi justifica teoriile privind evolutia climatului pe datele din ultimele sute de ani, geologii folosesc un cadru mult mai larg, care ajunge la sute de milioane de ani. Concluzia sa este ca, de-a lungul timpului, perioadele de incalzire globala au reprezentat pentru oameni epoci de abundenta, cand civilizatiile au facut salturi uriase.
Washington Examiner afirma ca politicienii americani se bazeaza pe asa-zisul „consens” al oamenilor de stiinta atunci cand solicita o legislatie mai dura in ceea ce priveste reducerea emisiilor de carbon. Datele Natiunilor Unite sunt insa gresite si invechite, ele omitand in mod deliberat influenta fortelor naturale, sustin cei care pun sub semnul indoielii incalzirea globala.
In 2007, Comisia interguvernamentala a Natiunilor Unite pentru schimbari climatice si fostul vicepresedinte american Al Gore au fost recompensati cu Premiul Nobel pentru Pace pentru eforturile lor de popularizare a informatiilor privind schimbarile climatice.
*
Sursa: HotNews