Studiu GE: „Pana in 2025, consumul de gaze va creste cu peste o treime fata de nivelul actual”

Studiu GE: "Pân? în 2025, consumul de gaze va cre?te cu peste o treime fa?? de nivelul actual"
Studiu GE: "Pana in 2025, consumul de gaze va creste cu peste o treime fata de nivelul actual"
Studiu GE: „Pana in 2025, consumul de gaze va creste cu peste o treime fata de nivelul actual”

Un studiu al General Electric (GE) indica revenirea gazelor si transformarea acestora intr-un element esential al cererii si ofertei de energie la nivel global si estimeaza ca, pana in 2025, consumul de gaze va creste cu peste o treime fata de nivelul actual. „Gazele naturale sunt capabile sa rivalizeze cu consumul de carbune si sa preia o parte din ponderea petrolului pe scena globala”, sustin autorii studiului.

Potrivit unui comunicat remis redactiei, doar in acest deceniu, comertul international cu gaze naturale lichefiate (GNL) va creste cu 70%.

Cele mai noi centrale electrice cu ciclu combinat flexibile ating un randament termic de peste 61%. Astfel, aproape doua treimi din energia gazelor naturale se transforma in electricitate. In Orientul Mijlociu, ponderea gazelor naturale in productia de energie a ajuns deja la 60% (procentul este de 28% in SUA si de 20% in Europa).

Gazoductele terestre transporta 89% din gazele consumate in prezent. Autorii precizeaza ca extinderea retelei de gaze, inovatia si noile posibilitati de aprovizionare, cum ar fi gazele de sist, contribuie la formarea unei retele de gaze mai dense si mai rezistente, precum si la imbunatatirea indicatorilor economici.

Autorii studiului precizeaza ca inovatii precum tehnologiile GNL plutitoare si sistemele de mici dimensiuni pentru colectarea, conversia si transportul gazelor vor avea si ele un „impact impresionant” asupra extinderii retelei de gaze. Tot ei cred ca internetul industrial, care coreleaza datele de la senzorii echipamentelor cu oameni si software va aduce noi instrumente de monitorizare, control si analitica a conductelor, generatoarelor si altor tehnologii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *