Studiu: Marijuana nu afecteaza IQ-ul consumatorilor

0
353
Ce se întâmpl? în creierul celor care fumeaz? marijuana?
Ce se întâmplă în creierul celor care fumează marijuana?
Studiu: Marijuana nu afecteaza IQ-ul consumatorilor

Sociologul norvegian, Ole Rogeberg, care isi desfasoara activitatea la Centrul de Cercetare Economica Ragnar Frisch, din Oslo, contrazice opinia omologilor sai americani, privind consumul de marijuana.
Cercetatorii americani sustin ca fumatul de marijuana in adolescenta poate declansa mai tarziu, pe parcursul vietii, unele maladii psihice, ducand la scaderea periculoasa a nivelului de inteligenta.

Rogeberg spune ca oamenii de stiinta de peste ocean au facut o serie de erori metodologice. Acestia nu au tinut cont de factorul socio-economic sau de statutul etnic al celor care au participat la experiment, elemente care schimba semnificativ rezultatele finale, se arata intr-un material publicat de Pravda.

Norvegianul argumenteaza ca nu doar drogul in sine modifica dezvoltarea IQ-ului si ca trebuie sa se tina cont de veniturile realizate ale individului, de educatie, de starea civila sau de statul sau social, daca este sau nu casatorit.
Conform lui Rogeberg, daca o persoana da gres pe mai multe sfere, inteligenta acesteia se deterioreaza rapid, fara a fi nevoie de vreo interferenta a unui drog, fie el si marijuana.
Deseori, adolescentii care provin din familii sarace devin mult mai repede dependenti de marijuana fata de cei care provin din clase sociale superioare.

Sociologul norvegian mai spune ca oamenii saraci nu-si pot permite si de cele mai multe ori nici nu-si doresc sa evolueze pe plan educational. Deseori, activitatea lor muncitoreasca nu implica o activitate mentala intensa. De aceea, subliniaza Rogeberg, marijuana nu poate fi considerata direct responsabila pentru declinul intelectual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.