Studiu – OMG castiga teren la propriu

Suprafata cultivata cu organisme modificate genetic (OMG) a crescut cu 77% in 2007, comparativ cu anul precedent, se arata intr-un studiu privind cultivarea OMG, ce a fost dat publicitatii luni, informeaza BBC.

Anul acesta, peste 1.000 de kilometri patrati au fost cultivati cu porumb modificat genetic, acesta fiind singurul OMG cultivat la scara larga in Europa, datorita rezistentei sale sporite la sfredelitorul porumbului – o larva care-i ataca tulpina. Cultivat in Spania in ultimii zece ani, porumbul modificat genetic devine tot mai popular si in Franta, unde suprafata cultivata cu aceasta planta s-a triplat in ultimul an, Germania sau Republica Ceha.

PRODUSE APRECIATE. Tot mai larga raspandire a culturilor de OMG demonstreaza – in opinia reprezentantilor industriei biotehnologiei – ca produsele create de ei sunt apreciate de fermieri si nu prezinta riscuri pentru mediu. Organizatii care se opun cultivarii de OMG-uri cred ca acestea dauneaza unor insecte benefice. Tinand cont de cele sustinute de astfel de organizatii, presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, a dispus incetarea cultivarii de OMG pana ce guvernul nu va primi rezultatele evaluarilor intreprinse de o comisie ce va fi special infiintata in acest scop in cursul anului.

Sursa: Jurnalul National

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente