SUA: Apa din 4 state contaminata din cauza exploatarii gazelor de sist

SUA: Apa din 4 state contaminata din cauza exploatarii gazelor de sist
SUA: Apa din 4 state contaminata din cauza exploatarii gazelor de sist

In cel putin 4 state din SUA au fost primite plangeri din partea cetatenilor cu privire la contaminarea surselor de apa cu petrol sau gaz.

Locuitorii oraselor Pennsylvania, Ohio, Virginia de Vest si Texas au depus pana in acest moment sute de plangeri, iar Associated Press a cerut autoritatilor date privind plangerile legate de exploatarile gazelor de sist.

Associated Press a aflat ca in decursul anului 2013 in Pennsylvania au fost depuse 398 de reclamatii privind poluare cu petrol si gaze a surselor locale, private, de apa potabila.

Printre motivele plangerilor se afla reducerea debitului de apa si poluarea cu gaz sau alte substante. In ultimii 5 ani au fost confirmate mai mult de 100 de astfel de cazuri.

Una dintre familiile afectate a primit din partea firmei de exploatare despagubiri in valoare de 1,6 milioane de dolari.

“Extragerea combustibililor din depozitele de sist presupune pomparea a sute de mii sau chiar milioane de litri de apa, sare si substante chimice in pamant pentru a sparge roca si a elibera gazul. O parte din acea apa, impreuna cu apa subterana, urca apoi spre suprafata. Pe acest parcurs ascensional, lichidul ajunge in apa freatica, contaminand-o.” se mai anunta intr-un articol publicat de www.ziare.com.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,205FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente