SUA autorizeaza cetatenii americani sa achizitioneze petrol de la rebelii libieni

SUA autorizeaza cetatenii americani sa achizitioneze petrol de la rebelii libieni

Statele Unite autorizeaza explicit cetatenii americani sa achizitioneze petrol de la rebelii libieni, potrivit unui document oficial disponibil online miercuri, relateaza AFP.
Acest decret emis de Departamentul american al Trezoreriei autorizeaza achizitionarea de „petrol, gaze si produse petroliere exportate de Libia sub auspiciile Consiliului National de Tranzitie” (CNT), institutia politica a rebeliunii libiene.

Trezoreria precizeaza ca cumparatorii vor trebui totusi sa se prezinte la Departamentul Trezoreriei si sa faca dovada ca au verificat ca nici un intermediar al statului libian nu profita intr-un mod sau altul de pe urma acestor tranzactii, pentru a nu incalca legislatia americana.

In urma reprimarii revoltei populare contra regimului colonelului Muammar Kadhafi, Statele Unite au blocat averile mai multor oficiali libieni sau apropiati ai puterii si au interzis cetatenilor lor sa realizeze chiar si cea mai mica tranzactie cu statul libian.

CNT a publicat miercuri un comunicat in care saluta decizia autoritatilor americane.

„Poporul Libiei este curajos si rebel, dar noi avem nevoie sa putem beneficia de venituri din petrol pentru a putea hrani, proteja si apara familiile noastre”, scrie CNT.

„Aceste fonduri sunt esentiale pentru stabilirea unui viitor stabil si sigur pentru natiune si primim favorabil decizia Statelor Unite”, adauga textul. (sursa: mediafax)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *