Sucul de pepene verde, noul combustibil bio?

Pepenele verde, chintesenta fructelor de vara, ar putea in curand sa fie folosit la alimentarea masinilor la fel de bine ca si pentru picnicul oaspetilor vostri. In conformitate cu un nou studiu guvernamental din U.S.,sucul provenit de la pepeni nedoriti ar putea deveni o noua sursa promitatoare de producere a biocombustibilului etanol.

Aproape o cincime din pepeni verzi care cresc intr-un an prezinta forme ciudate sau au o coaja inspaimantatoare si suntbiocombustibil din pepene retrase de pe piata consumatorilor,mentioneaza coautorul studiului Wayne Fish,un chimist de le Serviciul de Cercetare in Agricultura din Lane,Oklahoma.
In loc sa culeaga aceste fructe,fermieri lasa acesti pepeni care nu corespund standardelor de calitate pe domeniile de cultura.
“Daca iti imaginezi un teren de pepeni care are o productie intre 60 si 100 de tone per acru,o cincime poate reprezenta o cantitate substantiala,”a spus Fish.
Cand el si colegii sai experimentau extragerea componenteleor antioxidante din sucul de pepene verde, au realizat ca pierderea fluidelor care contin zahar ar putea fi o sursa de etanol.

Fabrici de bere mobile

Cercetatorii au realizat mai multe amestecuri experimentale in ceea ce priveste obtinerea combustibilul din fruct in laborator si au obtimizat procesul pentru a produce in jur de 23 de galloni(87 litri) de etanol din pepeni neutilizati de pe un acru de teren.
“Producatorii medii care detin intre 300 si 1000 de acri(de la 121 pana 405 hectare),ar putea sa pastreze etanolul pentru ei si sa il folosesca in productia proprie,”a spus Fish.
Fermele mai mari ar putea chiar sa produca destul combustibil ca sa il vanda.
Totusi nu este rentabil din punct de vedere economic de a transporta pepeni nedoriti la o unitate de procesare.Mai degraba,Fish preconizeaza aparitia de fabrici de bere mobile care ajung de la o ferma la alta.

Berea din pepene verde?

Cand au realizat amestecul de biocombustibil din pepene verde,cercetatorii s-au concentrat asupra potentialului energetic,nu asupra gustului.Totusi acestia nu au reusit sa reziste tentatiei de a preleva berea.
“Nu o sa te omoare,pentru numele lui Dumnezeu,”a spus Fish.
Procesul lor avea tendinta de a produce combustibil fosil,care inlatura aroma alcoolurilor.
“Sa nu va asteptati sa gasiti bere din pepene verde la carciuma in curand,”a spus Fish,cel putin produsa in Lane,Oklahoma.”

Sursa: www.nationalgeographic.com

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,212FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente