Sunca de Praga are pana la opt E-uri

0
539
Şunca de Praga are până la opt E-uri
Şunca de Praga are până la opt E-uri
Sunca de Praga are pana la opt E-uri
Sunca de Praga are pana la opt E-uri

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania– InfoCons a realizat un studiul pe produsele tip sunca de Praga ce se regasesc pe piata din Romania.

In cadrul studiului au fost analizate cinci produse tip sunca de Praga, achizitionate in mod aleatoriu si anonim in luna septembrie 2014.Toate aceste produse contin nitrit de sodiu. Ca urmare a realizarii acestui studiu a reiesit faptul ca din cele cinci de tipuri de produse analizate 40% au in continut 8 E-uri , 20% au 6 E-uri , 20% au 5 E-uri , 20% au 2 E-uri .

Numarul de E-uri continute in produsele supuse studiului variaza intre 2 si 8. Produsele tip sunca de Praga care au stat la baza studiului au ca distribuitor/ producator urmatoarele companii: Aldis, Angst Romania, Meda Prod 98 Bucuresti, Cristim 2 Prodcom Bucuresti, Caroli Foods Group Arges. Doar 80% din produsele analizate au mentionat pe eticheta valoarea energetica.

Studiul face parte dintr-un proiect de monitorizare a produselor si serviciilor comercializate pe piata romaneasca, derulat de InfoCons in cadrul consortiului International Consumer Research Testing pentru produse si servicii la standarde europene, pentru ca alegerea cetateanului consumator sa fie facuta in cunostinta de cauza.

Infocons este unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, o asociatie de consumatori neguvernamentala de drept privat
ce apara drepturile consumatorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.