Sunt 34 de inculpati in dosarul retrocedarilor ilegale de padure. Noi interceptari

0
557
Ministerul Mediului și Consiliul Concurenței își dau mâna ca pădurile să fie vândute cât mai ieftin în continuare
Ministerul Mediului și Consiliul Concurenței își dau mâna ca pădurile să fie vândute cât mai ieftin în continuare
Sunt 34 de inculpati in dosarul retrocedarilor ilegale de padure. Noi interceptari
Sunt 34 de inculpati in dosarul retrocedarilor ilegale de padure. Noi interceptari

Deputatul demisionar Ioan Adam ii reprosa celui care voia sa obtina cea mai mare suprafata de padure retrocedata vreodata in Romania ca este zgarcit. Inregistrarile din dosar arata ca o parte dintre inculpati ii spuneau fostului ministru Tudor Chiuariu – Chioru, iar lui Viorel Hrebenciuc – Hasu. In acest dosar au fost trimise in judecata cateva zeci de persoane.

Ca sa puna mana pe cele 43 de mii de hectare de padure, Gheorghe Paltin Sturdza actiona pe doua fronturi, sustin anchetatorii. Unul viza actiunile din instanta si altul pentru punerea in posesie. Dupa obtinerea hotararii judecatoresti, avocatul lui Sturdza, deputatul Ioan Adam, ii reprosa clientului sau ca nu a dat bani mai devreme pentru o solutie favorabila.

Declaratie Paltin-Gheorghe Sturdza: „Dupa pronuntare, inainte de motivarea ei, Adam Ioan, avocatul meu la acel moment, mi-a spus „Bai zgarcitule, daca ai fi dat 50.000 de euro nu s-ar fi tergiversat atat” (sursa: Rechizitoriul DNA).

Pentru a prelua padurea fara ca autoritatile locale sa se opuna, s-a ajuns la fostul ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu.

In schimbul a 2,5 milioane de euro casa de avocatura a lui Chiuariu ar fi trebuit sa rezolve ceea ce se intampla la nivel local, arata procurorii. Ioan Adam era insa nemultumit ca lucrurile se misca incet.

IOAN ADAM: Noi lucram cinstit si curat f… de ascultatori de securisti! Dar durerea este ca tocmai cu securistii sau stiu eu hotii aia, toata gasca aia, isi bat joc acum de voi! Nu se ocupa nimeni de … cred ca se p…. si pe avocatii lui Chioariu si pe toti! Cred eu, asta e parerea mea! (sursa: Rechizitoriul DNA).
In cele din urma, Paltin si Adam au apelat la Viorel Hrebenciuc. Fostul deputat trebuia sa il convinga pe seful Directiei Silvice Bacau sa nu intarzie procesul de punere in posesie.

IOAN ADAM: Da’ toata treaba, sa-l controlezi pe Ghelase, sa nu mai faca nimic!
VIOREL HREBENCIUC: Ti-am spus de 50 de ori pana acuma, ca am relatie foarte buna cu acest om si inteleg de ce a facut, eu stiu cum arata psihologic.

PALTIN-GHEORGHE STURDZA: Partea tehnica, sa nu faca opozitie… (sursa: Rechizitoriul DNA).
In acest dosar au fost trimise in judecata 34 de persoane. Printre care 5 parlamentari si fostul vicepresedinte al Camerei Deputatilor, Viorel Hrebenciuc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.