Suprafetele cultivate cu porumb moficat genetic in Romania sunt in scadere

0
315
Comisia Europeană propune autorizarea importurilor de OMG-uri în UE, în ciuda opoziției statelor membre
Cultivarea OMG ar putea rămâne la latitudinea fiecărui stat membru al UE
Suprafetele cultivate cu porumb moficat genetic in Romania sunt in scadere

Suprafetele cultivate cu porumb moficat genetic in Romania sunt in scadere si probabil ca anul acesta vor fi mai putin de 300 de hectare cu porumb modificat genetic, a declarat, luni, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Stelian Fuia, cu ocazia inaugurarii noului sediu al Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare – IBA Bucuresti.

Acesta a mai afirmat, pe de alta parte, ca va fi realizata o modificare legislativa pentru a lamuri problema impozitarii utilajelor agricole inregistrate.
„Vom scoate aceasta taxa pentru utilajele care sunt inregistrate la primarie cu placute galbene. Nu este normal ca fermierii sa plateasca impozit pentru o combina ca si pentru un X5 (BMW) sau alte limuzine care merg pe drumurile publice. Codul Fiscal este in discutie in Parlament si odata cu modificarea Codului Fiscal va intra in vigoare si aceasta modificare”, a explicat ministrul Agriculturii.

Potrivit acestuia, vor fi intensificate controalele in piete dupa introducerea Registrului industriilor alimentare. Registrul Industriilor Alimentare este un act normativ, deocamdata in stadiu de proiect, care impune tuturor operatorilor economici din domeniul producerii produselor alimentare sa se inscrie in acesta, fiind totodata actul cadru pentru care urmeaza sa se elaboreze norme tehnice si control in toate domeniile de activitate ale industriei alimentare.

Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare – IBA Bucuresti a inaugurat, luni, un nou sediu. Acesta a fost finantat prin Programul Operational Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice”, fondurile alocate fiind in valoare de peste 37,1 milioane lei.
Ministrul Agriculturii a afirmat ca rolul unui astfel de institut este „de a fi siguri ca ceea ce punem pe masa este de calitate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.