Sute de saci de gunoi au fost stransi in cadrul actiunii „Saptamana curateniei in Delta Dunarii”

Sute de saci de gunoi au fost stransi, ii perioada 31 august – 4 septembrie, in cadrul unei actiuni de ecologizare in Delta Dunarii la care au participat angajati ai Asociatiei Romane a Rezervatiei Biosfera Delta Dunarii (ARBDD).pelicani

Sute de saci de gunoi au fost stransi, ii perioada 31 august – 4 septembrie, in cadrul unei actiuni de ecologizare in Delta Dunarii la care au participat angajati ai Asociatiei Romane a Rezervatiei Biosfera Delta Dunarii (ARBDD), transmite corespondentul NewsIn.

Actiunea de igienizare „Saptamana curateniei in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii” a fost organizata cu prilejul aniversarii a 19 ani de la infiintarea ARBDD.

Prima actiune de igienizare a fost organizata in Sulina, in zona statiei meteo, in colaborare cu voluntari ai Asociatiei „Salvati Dunarea si Delta”. De asemenea, au participat 15 elevi si trei cadre didactice din localitatea argeseana Merisani. A fost igienizata plaja Sulina pe o suprafata de cinci kilometri, fiind coelctati 60 de saci de deseuri menajere.

In cadrul aceluiasi proiect de igienizare a Deltei Dunarii, 45 de angajati ai ARBDD, organizati in doua echipe, au curatat zona Canalului Mila 36 si zona economica a Grindului Chituc, in dreptul localitatii Vadu. Din aceste zone au fost umpluti cu gunoi 85 de saci.

O actiune dedicata zilei Rezervatiei a avut loc si in zona cetatii Noviodunum de la Isaceea, in colaborare cu Asociatia Euro Delta, la Statia de Monitorizare a ARBDD. La actiunea de igienizare au participat inclusiv politisti de frontiera si elevi de la Scoala „Constantin Bratescu” din Isaccea. La aceasta actiune au participat 28 de persoane. Dupa actiunea de igienizare a zonei, au fost plantate salcii, iar Dunarea a primit 120 de pui de sturioni din speciile pastruga si cega, marcati cu cipuri.

„Apreciem ca derularea campaniei de igienizare, corelata cu actiuni de constientizare -discutii, distribuire de fluturasi si pliante- va atrage atentia populatiei si vizitatorilor asupra importantei pastrarii unui mediu curat si sanatos, va contribui, prin puterea bunului exemplu, la formarea unui comportament responsabil fata de natura si la diminuarea incidentei atitudinilor neprietenoase cu mediul inconjurator, in speta Rezervatia Biosferei Delta Dunarii”, a declarat guvernatorul Rezervatiei, Grigore Baboianu.

„Ne-am bucura foarte mult daca fiecare vizitator care va veni in Rezervatie, atat in Delta Dunarii, cat si in zonele grindurilor situate la sud de Complexul de lacuri Razim – Sinoie nu va dori cu orice pret sa plece acasa cu un brat de nuferi albi sau galbeni -specii declarate monumente ale naturii- nu va dori sa vada de aproape cuiburi de pelicani, lebede sau lopatari, multumindu-se sa admire aceste monumente ale naturii de la distanta care le ofera siguranta existentei si nici nu va dori sa intre cu masinile sau cu ATV-urile pe plajele salbatice ale Rezervatiei sau sa lase neaparat ‘semnele’ trecerii lor prin Rezervatie sub forma gunoaielor, pentru ca vor fi constienti ca fiecare din aceste actiuni, pe langa satisfactii de mult prea scurta durata si egoiste, vor avea un impact negativ pe termen lung, mult mai important”, a mai spus Baboianu.

Potrivit informatiilor furnizate de ARBDD, in saptamana dedicata igienizarii Deltei s-au strans sute de saci de gunoi.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *