Sute de tone de deseuri aduse in spatiile de reciclare din hipermarketurile Cora

0
462
Sute de tone de deşeuri aduse în spaţiile de reciclare din hipermarketurile Cora
Sute de tone de deseuri aduse in spatiile de reciclare din hipermarketurile Cora
Sute de tone de deseuri aduse in spatiile de reciclare din hipermarketurile Cora

In urma cu un an, magazinele cora, impreuna cu Green Group, ofereau clientilor spatii de reciclare a deseurilor electrice si electronice, PET-urilor si dozelor de aluminiu pentru bauturi.

Aparatele inteligente au reciclat, in primul an de la instalare, 7,5 milioane de recipienti PET si 750 de tone de deseuri electronice si electrocasnice (DEEE), in valoare de peste 30.000 de euro. Aparatele ofera, in medie, 1,17 lei de kilogram pentru un echipament electronic vechi si 0,05 lei pentru fiecare pet colectat, prin tichete de cumpa-raturi cora.

Pentru a sustine reciclarea si protejarea mediului, magazinele cora din toata tara gazduiesc in perioada aprilie – iunie 2014, evenimentele „Iubesti mediul? Recicleaza!”, organizate de Corint Educational, Asociatia Corint Pro lectura si Fundatia Lumea cora, in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale, ca parte a programului „Pasaport pentru cultura”. Eveni-mentele au drept scop popu-larizarea metodelor de reciclare inteligente in randul elevilor. La Constanta, primele doua evenimente au avut loc pe 5 si 6 aprilie la cora Bratianu si, respectiv, cora City Park din Constanta. Copiii de la scolile din oras au participat la concursuri cu intrebari despre natura si despre reciclare si, drept multumire, au oferit publicului minunate momente artistice.

„Suntem foarte fericiti sa vedem interesul copiilor fata de protejarea mediului. Imediat ce au aflat de evenimente, scoli din toate judetele unde avem magazine si-au anuntat participare. Copiii sunt fascinati de aparatele din zonele coraVerde care inghit pet-uri si recicleaza DEE-uri si acest lucru nu poate decat sa ne bucure pentru ca ajutam si noi ca generatiile viitoare de adulti sa fie mult mai responsabile cu mediul inconjurator”, a declarat Ana Maria Florea-Harrison, responsabil PR cora Romania.

Publicitate Online

Ce puteti sa reciclati la coraVerde

Aparatele de reciclare sunt in continuare in magazinele cora din Constanta. Pentru un PET, clientii primesc 0,05 lei, iar pentru o doza 0,03 lei. In ce priveste aparatura electrica si electronica, se primesc toate tipurile de aparate: frigidere, masini de spalat, aragaze, cup-toare cu microunde, boilere, calorifere, aspiratoare, aparate de aer conditionat, filtre de cafea, computere, televizoare, monitoare, imprimante, telefoane mobile si fixe, echipamente de iluminat, console video, jocuri etc. In functie de clasa din care face parte deseul adus, se primesc vouchere cu valori fixe pe kilogram. De exem-plu, se ofera 0,8 lei /kg pentru un frigider, 0,6 lei/kg pentru un fier de calcat, 10 lei /kg pentru telefoane mobile etc. Atat aparatele cat si PET-urile se depoziteaza in hipermarketurile cora, dupa care sunt ridicate de Green Group si duse in fabricile sale de reciclare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.