Targul ALEA la Alba Iulia. Ora de inventica pentru liceeni si eco-serbare cu peste 100 de prescolari

0
440
Târgul ALEA la Alba Iulia. Or? de inventic? pentru liceeni ?i eco-serbare cu peste 100 de pre?colari
Targul ALEA la Alba Iulia. Ora de inventica pentru liceeni si eco-serbare cu peste 100 de prescolari
Targul ALEA la Alba Iulia. Ora de inventica pentru liceeni si eco-serbare cu peste 100 de prescolari

In perioada 18-19 septembrie 2014, albaiulienii sunt asteptati la cea de-a saptea editie a evenimentului “Energie din surse regenerabile – ALEA 2014. Targ de echipamente si solutii complete”. La evenimentul ce se desfasoara la Alba Mall, pe langa expozitia de echipamente, in program sunt cuprinse Salonul “Eco inventica” si ecospectacolul gradinitelor. Pentru vizitatori, este pregatita si o tombola cu premii unde premiul cel mare va fi un echipament destul de complex, pompa de caldura aer cu automatizarea aferenta.

In acest an vor fi expuse biciclete electrice, instalatii eoliene, panouri solare termice, panouri fotovoltaice, pompe de caldura, turbine pentru microhidrocentrale, centrale termice pentru biomasa si multe alte aplicatii legate de energia obtinuta din surse regenerabile.

„Targul Alea, asa cum l-am denumit, de echipamente si solutii complete pe partea de surse de energie regenerabile se vrea un eveniment de traditie care sa continue sa faca ceea ce a inceput acum sase ani, si anume, odata sa informeze publicul larg din orasul, din judetul nostru sau chiar si din alta parte cei care vor fi ocazional sau nu in orasul nostru. Acesta, posibilitatilor existente, tehnologiilor pe partea de producere a energiei din surse regenerabile.

Vorbim de mici centrale eoliene, vorbim de mici centrale hidroelectrice, panouri solare pentru incalzire, panouri fotovoltaice, dar si centrale termice pe bio-masa, pompe de caldura si multe altele”, a declarat directorul ALEA Alba, Florin Andronescu.

De asemenea, ”o alta componenta, trebuie sa o amintim, sunt si echipamentele de eficienta ridicata, inalta care au si poluare redusa de utilizare clasica sa zic, de producere clasica a energiei. Ma refer la centralele pe gaz in condensatie care au randamente mult mai mari decat cele obisnuite, ma refer de pilda pe sisteme de iluminat cu leduri, solutii de inalta clasa si toate care unele sunt completate si cu sisteme de conducere care sporesc eficienta si randamentul.

In continuare o sa avem ca si anul trecut un stand bine echipat cu biciclete de toate tipurile pentru ca bicicletele oricum ar fi sunt elemente de energie durabila, fie mecanica, proprie fizica a oamenilor, fie chiar unele electrice. O sa fie mai multe, vreo patru, cinci exemplare de mai multe categorii, vom putea organiza in fata mall-ului, acolo in primul rand de parcare si loc pentru probe si in felul acesta incercam sa largim gama de produse, de echipamente care sa fie si de utilizare a energiei durabile, dar si de eficienta si de alternative la energia clasica”, dupa cum a spus Florin Andronescu.

In cadrul targului vor fi prezenti 10 inventatori si in special Organizatia Asociatiei Iustin Capra. Maestrul Iustin Capra vine cu multe inventii de marca privind deplasarea electrica, electro-mobilitatea, dar nu numai.

Va mai veni si Corneliu Birtok Baneasa care va spune unde a ajuns in continuare cu implementarea diferitelor filtre super eficiente care cresc destul de repede randamentele la autovehicule si la fel si alti inventatori, inclusiv de pe scara locala.

Totodata, organizatorii incerca sa promoveze si capacitatea de inovatie a tinerilor, in special cei de la Universitatea din Brasov, care vor avea un stand special si vor avea mai multe exponate, dar si de la Alba Iulia, standul Universitatii „1 Decembrie„ din Alba Iulia”.

In cadrul orei de inventica care este organizata cu cei 10 inventatori, tinerii de la licee din Alba Iulia vor putea pune intrebari si de data asta vor incerca sa afle cum inventatorii pe anumite tipuri de inventii au avut ideea, au lucrat la ea si daca au si reusit sa o puna in practica.

In cea de-a doua zi, vineri, la ora 11.30 va avea loc ecospectacolul gradinitelor. Peste 100 de copii din gradinitele din Alba Iulia vor sustine o eco-serbare, iar participantii vor fi recompensati de catre sponsorii evenimentului cu multe premii.

Targul este organizat de ALEA Alba, Consiliul Judetean Alba, in parteneriat cu Primaria Municipiului Alba Iulia, ADR Centru , Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia si Alba Mall.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.