Targul organizatiilor neguvernamentale “Impreuna pentru comunitate” | 5 – 12 mai, Targu Mures

Targul organizatiilor neguvernamentale “Impreuna pentru comunitate” | 5 – 12 mai, Targu Mures

Targul organizatiilor neguvernamentale “Impreuna pentru comunitate” ajunge, in acest an, la cea de-a X-a editie. Evenimentul este organizat de Asociatia Divers si se va desfasura in perioada 5 – 12 mai 2012. “Tematica centrala este dezvoltarea retelelor profesionale ONG in judetul Mures si participarea ONG-urilor muresene in retelele profesionale nationale si internationale si se bazeaza pe networking”, a declarat Maria Korek, presedintele Asociatiei Divers. Partenerii evenimentului sunt: Fundatia Alpha Transilvana, Fundatia Culturala Bernady Gyorgy, Biroul Europe Direct din cadrul Consiliului Judetean Mures si Primaria Municipiului Targu-Mures.

Mai multa implicare din partea autoritatilor

Targul ofera posibilitatea organizatiilor neguvernamentale din domenii diferite de a interactiona, putand, in acelasi timp, sa isi arate comunitatii oferta de servicii sau alte tipuri de activitati, respectiv, atragand voluntari si 2% din impozitul pe venit al membrilor comunitatii. In judetul Mures, organizatiile au o sustinere foarte buna si o intelegere din partea presei a problemelor si a rolului organizatiilor, in general. Cred ca acesta este succesul celor zece ani”, a adaugat Maria Korek. Aceasta atrage atentia asupra necesitatii impartirii responsabilitatii intre ONG-uri si autoritatile publice locale, referitoare la problemele cu care se confrunta ONG-urile, in incercarea de a deveni parteneri egali. “Din primul an am lucrat foarte intens la relatia intre ONG-uri si sfera publica, respectiv, autoritatile publice locale, nu exista criterii foarte clare in baza carora sa se faca o colaborare sau sa se aloce fonduri, in special daca este vorba de asistenta sociala”, a explicat presedintele Asociatiei Divers.

Programul Targului

Cea de-a X-a editie a Targului incepe cu “Balul ONG”, organizat in data de 5 mai, in care cei prezenti vor putea participa la o serata culturala si la premierea ONG-urilor. In data de 7 mai, se vor organiza „Ateliere ONG” iar in 8 mai „Masa rotunda”, urmand ca aceasta sa se desfasoare pe parcursul a inca doua zile, respectiv, 9 si 10 mai. Targul ONG, din data de 12 mai, va cuprinde marsul ONG, un concurs de promovarea a voluntariatului, prezentare ONG-uri, concursuri sportive, activitati si momente culturale, activitati preventive pentru sanatate si jocuri interactive.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente