TECON va investi intr-un parc eolian in Pogoanele

TECON va investi intr-un parc eolian in Pogoanele

Firma din Bucuresti intentioneaza sa faca investitii si in zona Luciu
Orasul Pogoanele a intrat in atentia unui investitor interesat de infiintarea unui parc eolian pe izlazul comunitatii. Primaria anunta organizarea unei dezbateri publice in acest sens, programata pentru data de 17 iulie asupra propunerilor preliminare a Planului Urbanistic Zonal pentru acest obiectiv.
Primarul orasului, Florin Dumitrascu, sustine ca firma ai caror reprezentanti au inceput demersurile pentru noul parc eolian de pe harta de energie verde a judetului este TECON SRL Bucuresti, alesul local considerand ca prin aceasta investitie comunitatea locala va avea de castigat. “ Noi vom castiga o redeventa pentru teren, in functie de numarul de turbine care vor fi amplasate, plus o cota de 0,2 la suta din profit. Practic, va fi vorba de o suprafata totala cuprinsa intre 12 si 15 hectare de teren, in care sunt incluse si drumurile ce vor fi amenajate. De asemenea, prin contractul cu ei vom beneficia de energie electrica pentru institutiile publice din comuna si pentru iluminatul public, plus celelalte taxe, impozite si platile pentru teren“, ne-a declarat primarul Florin Dumitrascu.
Reprezentantii SC TECON SRL intentioneaza dezvoltarea unui parc eolian si in zona Luciu, unde a fost amplasata o statie de masurare a vitezei vantului, concretizarea investitiei fiind conditionata de constatarile de pe teren. De asemenea, o alta conditionare o reprezinta constructia unor retele de transport de 400 KW pe traseele Cenavoda – Stalpu si Cernavoda – Gura Ialomitei – Stalpu de catre Transelectrica, proiect ce urmeaza a fi realizat pana in anul 2019. O alta problema care trebuie rezolvata este situatia juridica a terenurilor, de intabulare cadastrala, situatie care creaza dificultati si in alte localitati din tara.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,220FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente