Tehnologia care revolutioneaza constructia zidurilor ecologice, prezentata la Timisoara

Tehnologia care revolutioneaza constructia zidurilor ecologice, prezentata la Timisoara
Tehnologia care revolutioneaza constructia zidurilor ecologice, prezentata la Timisoara

Inginerul arhitect francez Andre Pieyre din Lion a gasit o solutie inginereasca care schimba atitudinea fata de peretii din beton si revolutioneaza tehnologia constructiilor zidurilor ecologice pentru crearea spatiilor verzi in Timisoara si in Romania.

Astfel, Pieyre reuseste ingenios sa imbine solutionarea problemelor tehnice cu ecologizarea.

Joi, 3 iulie, de la ora 11.00, tehnologia Atalus a fost prezentata la sediul Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timisoara, cu sprijinul Consulatului Onorific al Republicii Moldova, Consiliului Judetean Timis si firmei Basavest SRL. Tehnologia se numeste „ATALUS Romania – ziduri celulare inverzite din elemente de beton, consolidarea, refacerea, amenajarea si ecologizarea taluzurilor si terasamentelor pentru crearea spatiilor verzi”.

Procedeul ATALUS este o tehnologie moderna care functioneaza cu mare succes in 11 tari de pe trei continente. In 20 de ani au fost produsi peste 3 milioane de atalusi. Andre Pieyre a obtinut, in 2004, medalia de aur la Salonul International de Inventii din Geneva pentru aceasta inventie personala.

„E o tehnologie pentru amenajarea povarnisurilor, taluzurilor, amenajarea terenurilor, crearea de perdele verzi sau refacerea denivelarilor. Sunt rezolvate atat problemele tehnice, cat si partea de ecologizare. Acesti pereti de beton se pot vegetaliza, adica pe ei se pot sadi plante si flori. Este o imbinare a utilului cu frumosul si cu protejarea mediului”, a declarat prof. dr. Silviu Sofronie, Consulul Onorific al Republicii Moldova, administratorul Basavest SRL, firma care a achizitionat licenta de productie si implementare a acestei tehnologii in Romania.

„Atalus inseamna un mic prefabricat din beton care permite sa construim ziduri mici vegetabilizate sau ziduri mari de infrastructura pentru constructia autostrazilor sau podurilor. Este un principiu de consolidarea masivelor, e o inventie care a fost brevetata si protejata. Saptamana viitoare primele productii Atalus vor intra pe piata”, a declarat inventatorul francez, Andre Pieyre, pentru ZIUA de Vest.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente